Mevlitte İkram Edilen Tavuk Zehirledi - Son Dakika
Güncel

Mevlitte İkram Edilen Tavuk Zehirledi

Mevlitte İkram Edilen Tavuk Zehirledi

Edirne'nin Havsa İlçesi'ne Bağlı Abalar Köyü'nde Askere Gidecek Gençler İçin Düzenlenen Mevlitte İkram Edilen Tavuktan Yiyen 100'ün Üzerinde Kişi Zehirlendi.

19.07.2010 03:04

Edirne'nin Havsa İlçesi'ne bağlı Abalar Köyü'nde askere gidecek gençler için düzenlenen mevlitte ikram edilen tavuktan yiyen 100'ün üzerinde kişi zehirlendi.

Havsa İlçesi'ne bağlı 400 haneli bin 800 nüfuslu Abalar Köyü'nde, askere gidecek olan 22 gencin aileleri, aralarında para toplayıp mevlüt okuttu. Mevlütte, dün satın alınan 123 kilo tavuk, pişirilerek pilavla birlikte davetlilere ikram edildi. Bir süre sonra tavuktan yiyen 100'den fazla kişide, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayetleri görülmeye başlandı. Rahatsızlananlar, yakınları tarafından hastanelere götürüldü. Rahatsızlananlardan 50'si Edirne'deki hastanelerde, 35'i ise Havsa Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı, diğerlerine ise ayakta müdahale edildi.

Havsa Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, "Yemekten yiyen bazı kişilerin rahatsızlanınca Havsa ve Edirne'deki hastanelere giderek tedavi oldu. Ancak, köyde panik yaşanmaya başlamış. Panikle herkes hastanelere başvurmuş. Şu anda hastanelerde 85 kişi müşahade altında, endişelenecek, korkulacak bir durum yok. İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri yemekten numune aldı. İnceleniyor" dedi.

Bu arada hastane yetkilileri, başvuru sayısının artacağını tahmin ettiklerini söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mevlitte İkram Edilen Tavuk Zehirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement