Mhp'li Vural: "Çelik, Ancak Barak'ın Sözcüsü Olabilir" - Son Dakika
Güncel

Mhp'li Vural: "Çelik, Ancak Barak'ın Sözcüsü Olabilir"

Mhp\'li Vural: "Çelik, Ancak Barak\'ın Sözcüsü Olabilir"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik'in "MHP'nin manevi sinirleri alınmış" sözlerine "onların derdi, milliyetçilikle ve milli menfaatleri koruyanlardır" karşılığını verirken, "Çelik'in"...

30.03.2012 17:00

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik'in "MHP'nin manevi sinirleri alınmış" sözlerine "onların derdi, milliyetçilikle ve milli menfaatleri koruyanlardır" karşılığını verirken, "Çelik'in ancak Gazze'ye bombalar yağdıran Ehud Barak'ın sözcüsü" olabileceğini ifade ettiMHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik'in "MHP'nin manevi sinirleri alınmış" sözlerine "onların derdi, milliyetçilikle ve milli menfaatleri koruyanlardır" karşılığını verirken, "Çelik'in ancak Gazze'ye bombalar yağdıran Ehud Barak'ın sözcüsü" olabileceğini ifade etti.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, MHP'nin 43 yıldır fikir ve siyaset namusunu hep koruduğunu belirterek, "Gelecek nesillerimizin söz konusu olduğu eğitimde, MHP olarak bakış açımız AKP'den de, CHP'den de farklılıklar içeriyordu. Eğitimin milliliğini temin etmek gerektiğini düşündük. Milli Eğitim Komisyonu'nda engellenmesine rağmen, Genel Kurul'da verdiğimiz önergelerle kendimizi ifade ettik. MHP olarak 43 yıldır ne diyorsak aynı şeyleri söylemeye devam ediyoruz. İsteklerimizin tamamını karşılamamasına rağmen AKP'nin önergelerine evet dedik" diye konuştu.

İmam hatip liselerinin orta kısmının açılması ve Kuran-ı Kerim ile Peygamberin hayatına yönelik seçmeli derslerin okullarda yer almasına ilişkin önergelerin, MHP'nin önerilerinin kopyası olduğunu ifade eden Vural, şöyle devam etti:

"AKP teklif üzerinde çok düşündüklerini söyledikleri halde biz onlara düşünemediklerini ifade ettik. Amacımız dinimizi istismardan kurtarmaktır. Hiç kimse bu vatanın evlatlarını ayrıştırmaya kalkmasın. Genel Kurul'da kabul edilen öneriler, MHP'nin önerileridir ve arkasında duruyoruz."

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "MHP'nin manevi sinirleri alınmış" dediğini hatırlatan Vural, "Çelik ancak Gazze'ye bombalar yağdıran Ehud Barak'ın sözcüsü olabilir" değerlendirmesini yaparak şöyle devam etti:

" AK Parti'nin kılavuzları, MHP'nin önergelerinden rahatsız oldular. Çelik ve Bozdağ gibilerin kılavuzluğu, AKP'ye oy verenleri düşündürmelidir. Onların derdi milliyetçilikle ve milli menfaatleri koruyanlarladır. Bunları MHP korkusu salmış, saçmalamışlar, evelemiş gevelemişler. MHP'ye ithamlarda bulunmuşlar. İnanç hortumcularının maskeleri düştü. Bu maskeli siyasetten nefret ediyoruz. Değerleri yozlaştıranları deşifre etmeye devam edeceğiz. Onlar ruhsuz beden gibiler. AKP'ye oy verenlerin ruhunu temsil etmiyorlar. AKP'nin hangi limanlara demir attığını oy verenler sorgulamalıdır. Oslo'da pazarlık masası kuranların bu ülkeyi nereye götüreceğini millet sorgulamalıdır. Kimin manevi sinirlerinin alındığını gösterdik. Milletin içine, siyasi Lawrence'ların yerleşmesine izin vermeyeceğiz."

-"METİNER, ZURNANIN SON DELİĞİ"-

MHP'nin seçim bildirgesinde yer alan 'sınavsız üniversite' sözünü Başbakan Erdoğan'ın "Bunlar yakında futboldan ofsaytı da kaldırırlar" sözleriyle eleştirdiğini hatırlatan Vural, "Şimdi sınavları kaldıracağız diyorlar. Futboldan ofsaytı da kaldıracak mısınız? MHP'nin 2023 vizyonunu pazarlarlar. Önergeleri kopyalayıp getirirler" değerlendirmesini yaptı.

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in kendisine yönelik "Mehmet Şandır 'arıza' arıyorsa kendi yanındaki Grup Başkanvekiline baksın" sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Mehmet Metiner gibilerin konuşmalarını ciddiye almıyorum. Cahiliye döneminden çıkamamış yorumlardır. Hadep ve bölücülük konusunda uzman olan bir kişinin benimle ilgili eleştirisinden de ayrıca mutluluk duydum. Mehmet Metiner, zurnanın son deliği." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mhp'li Vural: 'Çelik, Ancak Barak'ın Sözcüsü Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement