MHP'li Yalçın'dan Başbakan Erdoğan'a İstismar Suçlaması - Son Dakika
Güncel

MHP'li Yalçın'dan Başbakan Erdoğan'a İstismar Suçlaması

MHP\'li Yalçın\'dan Başbakan Erdoğan\'a İstismar Suçlaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı istismar yapmakla suçlayarak, "Erdoğan'ın siyasi rakiplerini halkın gözünde küçük düşürmek için başvurmayacağı yöntem, tutmayacağı yol, çiğnemeyeceği değer, içine girmeyeceği pislik ve iş birliği yapamayacağı kimse yoktur.

07.08.2014 15:17

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı istismar yapmakla suçlayarak, "Erdoğan'ın siyasi rakiplerini halkın gözünde küçük düşürmek için başvurmayacağı yöntem, tutmayacağı yol, çiğnemeyeceği değer, içine girmeyeceği pislik ve iş birliği yapamayacağı kimse yoktur. Bir siyasi hastanın Köşk'e çıkması, devletin selameti açısından tehlikelidir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ı siyasi paranoyalar yüzünden erdem ve sevgi yarışı halinde geçmesi gereken cumhurbaşkanlığı seçimlerini Türkiye'nin geleceği açısından karabasana dönüştürmekle suçlayan Yalçın, "Aday Erdoğan, hem çok konuşmakta hem de çok yalan söylemektedir. Rakiplerinin ve siyasi parti liderlerinin dil sürçmelerini, doğum yerini, hatta unvan ve kariyerini bile siyasi malzeme olarak kullanmaktan çekinmeyen bir seciyeye sahiptir. Onları bir gün aklına takılan özellikleri yüzünden alkışlatmakta, ertesi gün aynı şeyler için yuhalatmaktadır. Erdoğan Türkiye'de politik Makyavelizm, istismarcılık ve yalan edebiyatının en uç numunesidir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın forslu cumhurbaşkanlığı reklamını istismar olarak nitelendiren Yalçın, Başbakan'ın MHP'ye yönelik "Pensilvanya'nın uşağı oldular" eleştirisine de sert tepki göstererek, "Kendisi Washington'un at uşağı ve Tel Aviv'in çorbacısı, bölücü başının da kaşık ve sofra arkadaşıdır. Erdoğan'ın gerçek dışı iddialara sarılarak MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli için "Şantajla orada oturuyor' demesi, belden aşağı siyasete ve röntgenciliğe ne kadar düşkün olduğunu göstermektedir. Erdoğan siyasi röntgencidir. Bu, bir tür psikolojik hastalık ve politik sapıklıktır" diye konuştu.

-İNANÇ İSTİSMARI YAPIYOR-

Erdoğan'ı inanç istismarı yapmakla suçlayan Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için hazırlattığı reklamın yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle partimizce yapılan başvuru YSK tarafından kabul edilince, derhal AKP'nin inanç hortumları devreye sokulmuştur. Söz konusu reklam yasaya aykırı olduğu için yasaklandığı hâlde büyük bir pişkinlikle MHP'nin ezan sesi, seccade ve duadan rahatsız olduğu iddia edilmeye başlanmıştır. Yıllarını milletinin mukaddesleri uğrunda şehitler vererek harcayan imanlı bir siyasi harekete yönelik bu temelsiz suçlamalar, Erdoğan ve hempalarının şeytanî inanç hortumculuğunun göstergesidir. Erdoğan'ın siyasi rakiplerini halkın gözünde küçük düşürmek için başvurmayacağı yöntem, tutmayacağı yol, çiğnemeyeceği değer, içine girmeyeceği pislik ve iş birliği yapamayacağı kimse yoktur" diye konuştu.

Erdoğan'ın darbe korkusuyla yapıt kalktığını ve Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nın adaylığını bile darbe girişimine bağladığını savunan Yalçın, "O bakımdan bir siyasi hastanın Köşk'e çıkması, devletin selameti açısından tehlikelidir" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Yalçın'dan Başbakan Erdoğan'a İstismar Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement