MHP'nin Emirdağ İlçe Teşkilatında Liste İstifası - Son Dakika
Güncel

MHP'nin Emirdağ İlçe Teşkilatında Liste İstifası

MHP\'nin Emirdağ İlçe Teşkilatında Liste İstifası

Afyonkarahisar'da, MHP'nin milletvekili aday listesinde Abdil Demiral'a son sırada yer verilmesine tepki gösteren Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın hakkında ihraç istemiyle işlem başlatıldı.

08.04.2015 15:56

Afyonkarahisar'da, MHP'nin milletvekili aday listesinde Abdil Demiral'a son sırada yer verilmesine tepki gösteren Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın hakkında ihraç istemiyle işlem başlatıldı. Bunun üzerine MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca ve ilçe yöneticileri istifa etti.

MHP'nin Afyonkarahisar'da milletvekili aday listesinin açıklanmasının ardından Emirdağ İlçe Teşkilatı ve Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ın desteklediği Emirdağlı işadamı Abdil Demiral'ın 5'inci sıradan listeye girmesi tepkiye neden oldu. Emirdağ İlçe Başkanı Ceylan Morca, Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve teşkilat yöneticileri dün akşam il teşkilatına gelerek, duruma tepki gösterdi. Belediye Başkanı Kargın'ın iddiaya göre 'Ben bu partide bir daha görev almak istemiyorum' diyerek tepki göstermesi üzerine hakkında ihraç talebiyle işlem başlatıldı. Yaşananlar üzerine İlçe Başkanı Ceylan Morca ve ilçe yönetimi bugün istifa kararı aldı.

'İTİRAZ HAKKIMI KULLANMAYACAĞIM'

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Kargın, "Milletvekili aday listesi dün açıklandı. Emirdağ İlçe Teşkilatı olarak Abdil Demiral'ı aday adayı olarak gösterdik. Teşkilatın, sivil toplum kuruluşlarının, milliyetçi, ülkücü camianın iradesi listelerde tecelli etmedi. Bizim tepkimiz buna. Tepkimizi yüksek sesle gösterdik. Bundan dolayı partimiz tarafından hakkımızda ihraç istemiyle işlem başlatıldığını öğrendik. İhraç işlemi gerçekleştiğinde de itiraz hakkımı kullanmayacağım" dedi.

'AK PARTİ'YE GEÇMEM SÖZ KONUSU DEĞİL'

İhraç işlemi sonuçlandığında AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialara da yanıt veren Başkan Kargın, "İhraç edilmem halinde hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum. Ben milliyetçi ve ülkücü düşünce sahibiyim. Ak Parti'ye geçmem söz konusu değil. Bundan sonraki süreçte bağımsız olarak başkanlık görevimi sürdüreceğim" diye konuştu.

'İLÇELERİN İRADESİ GÖZARDI EDİLDİ'

İlçe başkanı Ceylan Morca ise ilçelerin iradelerinin göz ardı edilmesine üzüldüklerini ve tepkilerini dile getirdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Biz teşkilatçı insanlarız. Teşkilatın düşüncelerini benimsiyoruz, ancak ilçe teşkilatlarının dikkate alınması gerekiyor. İlçelerin il merkezine oranla oy potansiyeli daha yüksek. İlçe teşkilatlarının iradesinin tecelli etmediğini gördük, o yüzden istifa ettik."

MHP'nin Afyonkarahisar'daki milletvekili aday listesi Mehmet Parsak, Aziz Aslan, Fatih Çetinkaya, İsmail Elibol ve Abdil Demiral'dan oluşuyor. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'nin Emirdağ İlçe Teşkilatında Liste İstifası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement