MHP'nin TRT Tepkisi Meclis'e Taşındı - Son Dakika
Güncel

MHP'nin TRT Tepkisi Meclis'e Taşındı

MHP\'nin TRT Tepkisi Meclis\'e Taşındı

MHP'li Tankut, Yayınlarında MHP'ye Yer Verilmemesi Üzerine TRT Hakkında TBMM'ye Soru Önergesi Verdi.

02.08.2010 11:36

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, yayınlarında MHP'ye yer verilmemesi üzerine TRT hakkında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması talebiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Tankut, önergede "MHP haberlerinin verilmemesi konusunda sözlü veya yazılı bir talimatınız olmuş mudur? Olmadı ise bu haberleri yayınlamayan editör veya haber müdürü hakkında bir soruşturma açtıracak mısınız" diye sordu.

Anayasa değişikliği referandumu öncesi yaptığı AKP yanlısı yayınlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu'nun uyardığı TRT'ye bir tepki de MHP'den geldi. MHP'li milletvekili TRT'nin muhalefet partilerine yayınlarında yer vermemesini Meclis gündemine taşıdı.

MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede TRT'den sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "MHP haberlerinin verilmemesi konusunda sözlü veya yazılı bir talimatınız olmuş mudur? Olmadı ise bu haberleri yayınlamayan editör veya haber müdürü hakkında bir soruşturma açtıracak mısınız" sorusunu yöneltti.

-AKP, CHP VAR MHP YOK-

Tankut önergede başta MHP olmak üzere muhalefet partilerinin haberlerine TRT yayınlarında yer verilmediğini vurgulayarak şu örneği verdi:

"Özellikle haber bültenlerinde öne çıkan 17 Temmuz 2010 Cumartesi gece 24.00 haberlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MHP'ye çatmış ve uzun uzun haberleri verilmiştir. Daha sonra ise CHP liderinin Bursa miting haberi verilmiştir. Ama MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Kastamonu ve ilçelerinde faaliyetlerde bulunduğu halde hiç bir haber verilmemiştir."

-TRT'NİN KRİTERİ NEDİR?-

Milletvekili Tankut, Bakan Arınç'a yönelttiği sorularda sorumlulara ilişkin soruşturma açılıp açılmayacağının yanı sıra TRT'nin haber yayınlama kriterlerini de sordu. Tankut'un TBMM'ye sunduğu önergede "Haberlerin yayınlanma kriterleri nelerdir? Bu kriterler nasıl belirlenmiştir? Bu kriterlere uyulmaması sonucunda ceza almış yönetici bulunmakta mıdır? Siyasi parti çalışmalarına muhabir ve kameraman gönderme kriterleri ile benzer çalışmalara canlı yayın aracı gönderme kriterleri nelerdir" sorularına yanıt istedi.(ANKA)

(ZHR/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'nin TRT Tepkisi Meclis'e Taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement