Midyat'ta Binicilerin Şehir Turu Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Binicilerin Şehir Turu Büyük İlgi Gördü

Midyat\'ta Binicilerin Şehir Turu Büyük İlgi Gördü

Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan, Saklıköy Atlı Spor Kulübü'nün açtığı binicilik tesisi eğitmenleri, insanlara at sevgisi aşılamak için yaptığı şehir turu, büyük ilgi gördü.

22.09.2015 12:04

Mardin'in Midyat İlçesi'nde bulunan, Saklıköy Atlı Spor Kulübü'nün açtığı binicilik tesisi eğitmenleri, insanlara at sevgisi aşılamak için yaptığı şehir turu, büyük ilgi gördü.

At sevgisini insanlara kazandırmak ve at biniciliği üzerine eğitim vermek amacıyla Midyatlı girişimciler Selman Gezginci, Rüzgar Akan ve Behzat Alkan tarafından Şenköy Beldesi'nde açılan binicilik tesisi tanıtımı için eğitmenler atlarına binip şehir merkezinde tanıtım turu attı. Trafikte araçlarla birlikte Mardin Çevre Yolu, Seyfettin Güneştan Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı ve Gümüşçüler Çarşısı'nda tur atan biniciler, çevredekilerin meraklı bakışları altında tesisin tanıtımını yaptı. Benzerlerine daha önce rastlamadıkları atları karşılarında görenler, cins atlara büyük ilgi gösterirken binicilik eğitimi almak için ne yapmaları gerektiğini öğrenmeye çalıştı.

At binme eğitimlerinin verildiği tesiste halkın, özellikle hafta sonlarında aileleri ile birlikte hoş vakit geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden girişimci Selman Gezginci, şöyle konuştu:

"Tesisimizin amacı, ata sporumuz olan atçılığı, binicilik sporunu öğretmek, vatandaşlara hayvan sevgisini aşılamak, kentimize rekreatif spor alanları kazandırmak, insanların stres atabileceği yenilikçi hizmet alanları oluşturmaktır. Tesisimiz aynı zamanda bölgenin ilk ve tek atlı spor kulübü olmakla beraber, deneyimli ve lisanslı antrenörlerimizce binicilik dersleri verilip, ayrıca arazi turları düzenlemektedir. Çiftliğimizde şuan 5 at mevcut olup, bunlardan 3'ü İngiliz, 1'i Arap ve 1'ide Rahvan atıdır. Çiftliğimizde ayrıca mini hayvanat bahçesi, vatandaşların çocuklarıyla birlikte doğayla iç içe olabileceği oyun alanı, kafeteryası ve canlı müzik mevcut olup tüm halkımıza hizmet vermektedir. Tesisimiz rehabilitasyon amaçlı Down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklara tamamen ücretsizdir. Destek ve katkılarından dolayı Midyat Kaymakamımız sayın Oğuzhan Bingöl ve Midyat Belediye Başkanımız sayın Şehmus Nasıroğlu'na teşekkür ediyoruz." - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Binicilerin Şehir Turu Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement