Milletvekillerine Ücretsiz Teknoloji - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Milletvekillerine Ücretsiz Teknoloji

Milletvekillerine Ücretsiz Teknoloji
21.08.2007 11:55

TBMM Başkanlığı Milletvekillerine Cep Bilgisayarı Verilmesi İçin Hazırlık Yapıyor. Piyasadaki Değeri 800 YTL Olan Cep Bilgisayraları Milletvekillerine Ücretsiz Dağıtılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, milletvekillerine "cep- bilgisayarı" dağıtmaya hazırlanıyor. Piyasadaki değeri 800 YTL olan cep bilgisayraları milletvekillerine ücretsiz dağıtılacak.

Meclis'in, Nokia, Sony Ericsson, Palm, BlackBerry gibi şirketler tarafından üretilen el bilgisayarlarından hangisini seçeceği, ihale sonucunda belli olacak.

Milletvekilleri, bu bilgisayarlarla Wi-Fi (kablosuz) internet bağlantısı yapabilecek. Milletvekilleri, dağıtılacak olan cep bilgisayarları ile araştırma yapabilecek, asistanları ile mesajlaşabilecek ve diğer milletvekillerine mesaj atabilecek.

-PC BİLGİSAYAR DA ALACAKLAR-

Sürekli güncel bilgiler, Bilgi İşlem Müdürlüğü'nce servis edilecek. Proje kapsamında her milletvekiline bir PC bilgisayar da sağlanacak. Meclis'e alınacak el bilgisayarlarının markası ise henüz belli değil.

-METSİS PROJESİ HAZIRLANDI-

Meclis Başkanlığı ayrıca Meclis Enformasyon ve Telekomünikasyon Sistemleri (Metsis) Projesini hayata geçirecek. Proje kapsamında 23. Dönem vekillerine, Türkiye'de özellikle şirketlerin yöneticileri tarafından yoğun olarak kullanılan PDA (el bilgisayarı) cihazları verilecek. (ANKA)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Milletvekillerine Ücretsiz Teknoloji - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement