Milli Eğitim Bakanı Avcı 'Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi' Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Avcı 'Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi' Açılışına Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Avcı \'Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi\' Açılışına Katıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Herkes için olduğu gibi dezavantajlı bireyler için de kimsesizleri içinde istihdam bir gelir sağlamanın çok ötesinde anlamlar taşıyor.

26.12.2013 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Herkes için olduğu gibi dezavantajlı bireyler için de kimsesizleri içinde istihdam bir gelir sağlamanın çok ötesinde anlamlar taşıyor. Bu anlam hayata katılmak, toplumla bütünleşmek, dışlanmışlıktan kurtulmak, bilgi ve beceriler yoluyla bir değer üretmek, bir başarıya imza atmak, var olduğunu hissetmek ve hissettirmek gibi farklı biçimlerde tezahür ediyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, 'Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi' açılış toplantısına katıldı. Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen açılışta bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Avcı, Başbakan Erdoğan'ın iki ilkesi olduğunun hatırlatarak, bunların 'kimsesizlerin kimsesi olmak' ve 'sessiz yığınların sesi olmak' şeklinde ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Türkiye'de işsizlik ve istihdamda yaşanan temel meselenin çok önemli kısmının nitelikli işgücü eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, "Mesleki eğitimin konuşulduğu her ortamda, bütün taraflarca söylene gelen bir tespit. Ancak bugünümüzü geçmişimizden farklı kılan sözünü ettiğim ilkeler doğrultusunda 2002'den bu yana başta Mesleki ve Teknik Eğitim olmak üzere eğitim sisteminin geliştirilmesi, altyapısının güçlendirilmesi, kalitesinin arttırılması yönünde bütün imkanların seferber edilmiş olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Bilgi ve becerilerin yeni koşulara göre sürekli olarak güncellenmesinin ve yeni becerilerin elde edilmesinin önemine dikkat çeken Bakan Avcı şunları söyledi:

"Yeni beceri, bilgi ve yetkinliklerin kazandırılmasıyla eğitim politikaları arasında yakın bir ilişki var. Bu durum, gelişen ve değişen duruma göre örgütlenmiş, kaliteli mesleki ve Teknik eğitimi gerektiriyor. İşgücü piyasasında kayıt dışı veya düşük ücretli işlerde istihdam edilen dolayısıyla daha yüksek işsizlik riskine maruz kalan vatandaşlarımızın mesleki becerilerinin geliştirilmesi ise ayrı bir öneme sahip. Herkes için olduğu gibi dezavantajlı bireyler için de kimsesizleri içinde istihdam bir gelir sağlamanın çok ötesinde anlamlar taşıyor. Bu anlam hayata katılmak, toplumla bütünleşmek, dışlanmışlıktan kurtulmak, bilgi ve beceriler yoluyla bir değer üretmek, bir başarıya imza atmak, var olduğunu hissetmek ve hissettirmek gibi farklı biçimlerde tezahür ediyor. Özel politika gerektiren bireylerin eğitim ve istihdamı, sosyal içeriğe yönelik çalışma ve politikalar pek çok ülkede olduğu gibi önemli ve öncelikli konulardan biri haline gelmiştir."

Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli ise istihdamla ilgili projelerde bazı risklere değinerek, istihdama geçiş en kolay geçiş yapabilecek kişilerin programa alınıp eğitildiğini söyledi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, hedef kitlenin toplumun en zayıf bölümünün oluşturduğu grup olduğunu belirterek, finansmanı Milli Eğitim kaynakları ile karşılandığını ifade etti. Açıkgöz, çağın her alanındaki gelişim temposu içinde mesleki eğitimin bir ülkenin nitelikli iş gücünü karşıladığını ve ülkenin sosyal barışın sağlanması, sosyo-ekonomik düzeyin yükseltilmesi için yarar sağladığını belirtti.

Proje, Türkiye'nin 35 ilinde özel politika gerektiren ve dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan bireylerin ve ihtiyaçlarının saptandığı belirtilerek, hedef kitlelerin 'engelliler' ve 'diğer dezavantajlı gruplar' olmak üzere ikiye ayrıldığı kaydedildi. Kursların ücretsiz olacağı aktarılarak, Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden veya 444'lü numaradan aranarak proje hakkında bilgiye ulaşılabileceği bildirildi.

Avcı, program girişinde gazetecilerin Bakanların istifasına yönelik sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Bugün burada Milli Eğitim Bakanlığı'nın Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi projesiyle ilgili olarak toplantı düzenliyoruz. bununla ilgili çok güzel bir rapor hazırladık. Medyamızın bu konuya gösterdiği bu yakın ilgi için teşekkür ederim. Raporumuzu da çok yakından izleyeceğinizden, kamuoyunun yakinen bilgilendirişlerinizden eminim, çok teşekkür ediyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Avcı 'Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi' Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Haluk: Bütün eğitim sistemimizdeki ana bilim dallarının matematik, kimya, fizik, biyoloji v.b. hepsinin kendi ana dilimizde öğrencilere öğretilmesi öncelikli şarttır. Ne kadar iyi okul olursa olsun, öürenciler yabancı dilde düşünme imkanları minimum düzeyde olduğu için bilgilerini geliştirip birşeyler üretmekte sıfır olarak kalmakta dolayısıyla sadece ezberci olmaktadırlar. Eğitim sistemimizde yabancı dilde eğitim verilmesi artık sonlandırılmaldır. İnsanlarımız böylece kendi dillerine ve kendi değerlerine iyice yabancılaşıyor. Bu gelecekte çok tehlikeli olacaktır. Buna son verilmelidir. Bu şekilde bilim aamı değil iyi ezberci robotlar yetiştirilmektedir!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement