Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Üniversiteleri Yabancı Dil Çalıştayı'nda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Üniversiteleri Yabancı Dil Çalıştayı'nda Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Üniversiteleri Yabancı Dil Çalıştayı\'nda Buluştu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen ve öğrencilerin yabancı dil öğrenmelerini amaçlayan '5 Yılda 5 Bin Öğrenci Projesi'nin' Haziran ayı çalıştayı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde yapıldı.

19.06.2013 18:38

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen ve öğrencilerin yabancı dil öğrenmelerini amaçlayan '5 Yılda 5 Bin Öğrenci Projesi'nin' Haziran ayı çalıştayı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu ev sahipliğinde yapıldı.

Crowne Plaza'da yapılan çalıştaya MEB Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse, Prof. Dr. Recep Yaparel, Genel Sekreter Prof. Dr. Can Karaca, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Kadim Öztürk ile İzmir'deki üniversitelerin yabancı dil bölümlerinin temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Türkiye'nin Ar-Ge ve inovasyon bakımından güçlenmedikçe gelişemeyeceğini belirterek, "Türkiye, az sayıda ileri teknoloji ürünü ihraç edip, daha çok ileri teknoloji ürünü ithal etmektedir. Dış ticaret açığımızı kapatabilmek için teknolojik ürün transferini yapmamız gerekir. Bunun için yabancı dil bilen yüksek lisans ve doktoralı araştırmacılara ihtiyacımız var" dedi.

MEB Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk, yetişmiş uzman personel ülkemizin geleceği adına önemli görevleri yerine getirdiğini belirterek, "Küreselleşen dünyamızda bilgi ve teknoloji hızla değişmektedir. Bununla birlikte yöntem, araç ve beklentilerde farklılaşmaktadır. Bakanlığımız tarafından yürütülen 5 Yılda 5 Bin Öğrenci projesiyle daha çok öğrencimizin yabancı dil öğrenmesine imkan tanıyoruz" diye konuştu.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadim Öztürk ise günümüzde YÖK'ün yabancı dil eğitimini belirlemeye çalışıp var olan sorunlarına öneriler getirmeye çalıştığını belirterek, "Dilin yüz bin yıl önce Afrika'da oluştuğu ve elli bin yıl önce Ortadoğu üzerinden tüm dünyaya yayıldı biliniyor. Bugün dünyada 6 bin dil konuşuluyor. Bakanlığımız tarafından yürütülen 5 Yılda 5 Bin Öğrenci Projesi projesine 8 yıldır iştirak ediyoruz ve çok sayıda öğrencimizin yabancı dil öğrenmesini sağladık" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Üniversiteleri Yabancı Dil Çalıştayı'nda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement