Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Zorunlu Askerlik Devam Edecek, Bedelliyi Başbakan Açıklayacak - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Zorunlu Askerlik Devam Edecek, Bedelliyi Başbakan Açıklayacak

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Zorunlu Askerlik Devam Edecek, Bedelliyi Başbakan Açıklayacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, zorunlu askerliğin devam edeceğini belirtirken, bedellide yaş sınırının önümüzdeki hafta kesinleşeceğini söyledi.

17.11.2011 12:08

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, zorunlu askerliğin devam edeceğini belirtirken, bedellide yaş sınırının önümüzdeki hafta kesinleşeceğini söyledi. Bakan Yılmaz gazetecilerin sorusu üzerine Zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek dedi.

Kırıkkale'de MKE Kurumu'na ait ağır silah ve mühimmat fabrikalarında incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önce Vali Hakan Yusuf Güner'i makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, ziyaret sırasında bir gazetecinin Bedelli askerlikte yaş sınırı ne olacak sorusu üzerine, Sayın Başbakanımızın bir açıklaması var, önümüzdeki hafta kesinleşecek. Bedelli askerlikle ilgili son durumu ve yaş sınırını sayın Başbakanımız açıklayacak yanıtını verdi.

Beraberinde AK Parti Milletvekili, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MKE Kurumu Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu ile birlikte Kırıkkale'ye gelen Bakan Yılmaz'ı Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Serdar Bayrakçıoğlu, Belediye Başkanı Veli Korkma ile il müdürleri valilik önünde karşıladı. Bakan Yılmaz, Valilik ziyaretinden sonra Belediye, AK Parti il Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ziyaretinden sonra silah, ağır silah, mühimmat ve barut fabrikalarında incelemelerde bulundu. Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran bakan Yılmaz, askerlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada zorunlu askerliğin devam edeceğini belirtirken, bedellide yaş sınırının önümüzdeki hafta kesinleşeceğini söyledi. Bakan Yılmaz gazetecilerin sorusu üzerine Zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek dedi.

Bakan Yılmaz, gazetecilerin ' 'Vicdani ret düzenlemesi sonrasında zorunlu askerlik kaldırılıyor mu' sorusu üzerine şu açıklamada bulundu:

"Adalet Bakanımız dün açıkladı. Türkiye'de bazı kimseler 'biz askerlik yapmayacağız' demiş. Yasalarımıza göre askerlik yapmayanın hapis cezası var, hapis cezasını çekmiş tekrar çıkmış, 'tekrar yapmayacağım' diyor. Bunun üzerine tekrar ceza vermişiz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi aynı suçtan dolayı birden fazla ceza verilmesini sözleşmenin ihlali olarak görmüş. Dolayısıyla zorunlu askerlik kaldırılacak diye bir durum yok. Zorunlu askerlik devam edecek. Zorunlu askerlik sadece bizde değil Avrupa'nın birçok ülkesinde var. Bunu hukuk aykırı bulmamıştır. Dolayısıyla zorunlu askerlik devam edecek. Peki yapılan çalışma nedir Onu dün Adalet Bakanımız açıkladı, bir suçtan dolayı ömür boyu adeta müebbete varan gibi yine hapis, bunun kaldırılması yolunda cezanın teke indirilmesi yolunda düzenleme var. İnşallah bizim arkadaşlarla Adalet Bakanlığındaki arkadaşlar bir araya gelerek çalışma yapacak, durum bundan ibaret."

Bakan Yılmaz, balıkçı ağlarına takılan İsrail'e ait insansız hava aracının bulunmasıyla ilgili olarak ise yaptığı açıklamada, "Arkadaşlar bakıyorlar, bir çalışma bize getirecekler. Ondan sonra değerlendirme yapacağız" dedi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, bakan İsmet Yılmaz'a kent ve Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun fabrikasıyla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Zorunlu Askerlik Devam Edecek, Bedelliyi Başbakan Açıklayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement