Milli Sporcu Müjde Karakaşlı'dan Bilardo Açılımı Bilardo Bir Meditasyon Biçimi - Son Dakika
Güncel

Milli Sporcu Müjde Karakaşlı'dan Bilardo Açılımı Bilardo Bir Meditasyon Biçimi

Milli Sporcu Müjde Karakaşlı\'dan Bilardo Açılımı Bilardo Bir Meditasyon Biçimi

Dha SPOR- (Özel) Milli sporcu Müjde Karakaşlı'dan Bilardo açılımı Bilardo bir meditasyon biçimiAynı zamanda bir sorun çözme sanatı11 yaşındaki bilardocu Seymen Hedefim Türkiye ve Dünya şampiyonlukları kazanmakUğur Demirkırdı-Mustafa Akın, Manavgat-DHA3 bant bilardoda Avrupa üçüncülüğü bulunan ve 6 kez Türkiye 2.'si olup bir de etap şampiyonluğu kazanan Güzin Müjde Karakaşlı, Bilardonun kadınlar için ideal bir spor olduğunu vurgulayarak çeşitli spor disiplinlerinde kadınların olması gerektiğini söyledi.

09.03.2016 10:13

Dha SPOR- (Özel) Milli sporcu Müjde Karakaşlı'dan Bilardo açılımı Bilardo bir meditasyon biçimi

Aynı zamanda bir sorun çözme sanatı

11 yaşındaki bilardocu Seymen Hedefim Türkiye ve Dünya şampiyonlukları kazanmak

Uğur Demirkırdı- Mustafa Akın, Manavgat-DHA

3 bant bilardoda Avrupa üçüncülüğü bulunan ve 6 kez Türkiye 2.'si olup bir de etap şampiyonluğu kazanan Güzin Müjde Karakaşlı, Bilardonun kadınlar için ideal bir spor olduğunu vurgulayarak çeşitli spor disiplinlerinde kadınların olması gerektiğini söyledi.

GÜZEL BİR ORTALAMA VE İYİ BİR DERECE ELDE ETMEK İSTİYORUM

Side'de devam eden Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1. Etap müsabakalarına Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ilk maçını oynayarak başlayan Karakaşlı, Yaklaşık olarak 5 senedir Türkiye şampiyonalarında sporcu olarak yarışıyorum. 6 tane ikinciliğim 1 tane etap şampiyonluğum var. Son Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncü olarak bronz madalya ile dönmenin tatlı gururunu yaşıyorum. Bu turnuvada güzel bir ortalama elde etmek ve iyi bir derece ile bitirmek istiyorum şeklinde konuştu.

BİLARDODA HER POZİSYON İLE AYRI AYRI MÜCADELE EDİYORUZ

Bilardonun meditasyon biçimi olduğunu ifade eden milli oyuncu G. Müjde Karakaşlı sözlerine şöyle devam etti İnsanın masada tek başına kaldığı anda kendine iyi davranabilmesi için bile iyi bir nedeni oluyor. Aslında sorun çözme sanatı da diyebiliriz. Çünkü her bir pozisyon başka bir sorun. Siz bunun her biri ile ayrı ayrı mücadele ediyorsunuz çünkü masada bir pozisyon bir daha karşınıza çıkmayabilir hayatınız boyunca. Bunların her birini yorumluyor ve çözümlüyor olmak bunu başarı ile götürüyor olmak bence biz kadınların da çok rahat yapabileceği bir şey. Zaten biz de bu turnuvada onu gösteriyoruz. 12 tane kadın sporcu olarak; 'bakın yapabiliyoruz, siz de yapabilirsiniz' demeye çalışıyoruz.

MİNİK BİLARDOCU SEYMEN SEMİH SAYGINER'İ İDOL OLARAK GÖRÜYORUM

Şampiyonanın en genç ismi olan 11 yaşındaki Seymen Özbaş ise kendisine idol olarak Semih Saygıner'i seçtiğini ve Türkiye Şampiyonlukları ve dünya şampiyonlukları kazanmak istediğini söyledi.

Türkiye Şampiyonası'nda gençler kategorisinde mücadele eden minik oyuncu kendisinden büyüklerle oynamaktan çekinmediğini belirterek;,11 yaşındayım ve bilardoyu çok seviyorum. Bu buraya ikinci katılışım, bilardoyu da iki senedir oynuyorum zaten. Büyüklerle mücadele etmekten çekinmiyorum. Hedefim Türkiye ve dünya şampiyonluğu kazanmak. Semih Saygıner'i de kendime idol olarak görüyorum.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Sporcu Müjde Karakaşlı'dan Bilardo Açılımı Bilardo Bir Meditasyon Biçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement