Minik Mustafa'yı Yürüyemez Hale Getiren Sürücüye 13 Bin 500 Lira Ceza - Son Dakika
Güncel

Minik Mustafa'yı Yürüyemez Hale Getiren Sürücüye 13 Bin 500 Lira Ceza

Minik Mustafa\'yı Yürüyemez Hale Getiren Sürücüye 13 Bin 500 Lira Ceza

Adana'da motosikletle yol kenarında duran bir aileye çarpıp 1 yaşındaki çocuğu yürüyemez hale getiren sürücüye verilen 1 yıl 6 ay hapis cezasının 13 bin 500 lira para cezasına çevrilmesi anneyi yıktı.

15.09.2013 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da motosikletle yol kenarında duran bir aileye çarpıp 1 yaşındaki çocuğu yürüyemez hale getiren sürücüye verilen 1 yıl 6 ay hapis cezasının 13 bin 500 lira para cezasına çevrilmesi anneyi yıktı.

Edinilen bilgiye göre, 2008 yılında merkez Seyhan ilçesi, Kıyıboyu Caddesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre Aynur Kirtay (24) eşi Murat Kirtay (28) ile birlikte 1 yaşındaki çocukları Mustafa İsmail Kirtay'ı alıp akrabalarına gitmek üzere yola çıktı. Aile Kıyıboyu Caddesi'ne geldikleri sırada yol kenarında su almak için durdular. Baba Kirtay tam motosikletten inmek üzereyken arkadan kayarak gelen Ömer O.'nun kullandığı otomobil motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle aile fertlerinin her biri bir tarafa savruldu. Olay yerine gelen ambulansla aile hastaneye kaldırılırken sürücü tutuklandı. Anne ve baba birkaç gün hastane de tedavi gördükten sonra taburcu olurken 1 yaşındaki Kirtay 8 ay hastanede kaldı. Kaza sonrası beyni su topladığı için tam 18 kez ameliyat geçirdi. 9 aylıkken yürümeye başlayan Kirtay kaza sonrası yürüme yeteneğini kaybetti. Hastaneden taburcu olan çocuk daha sonra tekrardan sürekli hastaneye yatırılarak tedavi edildi. Bu arada aileye çarpan sürücünün yargılanmasına da 7. Asliye Ceza Hukuk Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme yaklaşık 5 yıl sürdükten sonra sürücüye 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bu ceza da sonra yaraladığı 3 kişi için 13 bin 500 lira para cezasına çevrildi. Bu duruma isyan eden Aynur Kirtay karara itiraz etti. Bu arada sürücü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ama hala bir sonuç çıkmadı.

Bu durum karşısında çok üzülen ancak elinden bir şey gelmediğini söyleyen anne Kirtay, "Oğlum tam 5 yıldır hastane kapılarında sürünüyor. Beyninde hasar oluştuğu için sürekli rahatsızlanıyor. Yürüyebilmesi için 5 yıldır fizik tedavi görüyor. Ancak bir türlü yürüyemedi. Benim oğlumun yaşıtları bu yıl okula başlıyor ancak benim oğlum hem yürüyemediği için hem de beyin olarak yaşıtlarından 2 yıl geri de kaldığı için okula gidemeyecek" dedi.

Kirtay, çocuğunu bu hale getiren şahsın kendisinden 1 yıl sonra mahkemede özür dilediğine dikkat çekerek, "Oğlumu bu hale getirdi ancak ona sadece 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi o da sonra para cezasına çevrildi. Üstelik biza çarpan uyuşturucu kullanmıştı. Ben bu karara itiraz ettim şimdi bekliyorum. Oğlumun hakkını sonuna kadar koruyacağım. Onu bu hale getiren mutlaka cezasını çekecek" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minik Mustafa'yı Yürüyemez Hale Getiren Sürücüye 13 Bin 500 Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement