Minik Öğrenciler Kedilere Barınma Evi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Minik Öğrenciler Kedilere Barınma Evi Yaptı

Minik Öğrenciler Kedilere Barınma Evi Yaptı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri, EKO Okul Projesi kapsamında sokak kedileri için barınma evleri yaptı.

12.11.2015 16:58

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri, EKO Okul Projesi kapsamında sokak kedileri için barınma evleri yaptı. Öğrenciler kediler için yaptıkları barınma evlerini Kdz. Ereğli Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim etti.

Kdz. Ereğli ilçesinde iki yıldır EKO Okul Projesi kapsamında birçok projeye imza atan Nurdan ve Orhan Oğuz İlköğretim Okulu bu yıl da faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında yaklaşık 60 kadar ceviz fidanını Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü'ne teslim eden öğrenciler, şimdi de sokak kedileri için barınma evleri yaptı.

Evlerinde aileleri ile birlikte yaptıkları kedi barınma evlerini bugün Kdz. Ereğli Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim eden öğrenciler, barınaktaki hayvanları da ziyaret etti.

Projeye ilişkin olarak gazetecilere bilgi veren Kdz. Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlköğretim Okulu Müdürü Ruhi Koç, EKO Okul Projelerine ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Koç açıklamasında, "Bugün burada Orhan Oğuz İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencilerimizin velileri ile birlikte yaptıkları kedi evlerini hayvan barınağına teslim etmek için gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle 2. sınıflar öğretmenlerime, proje sorumluları Nilgün ve Nuran öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Burada öğrencilerimiz kedilerin sokaklarda daha rahat yaşayabilmeleri adına kendileri ve velilerinin katkıları ile köpüklerden yaşayabilecekleri ortamda maketler yaptılar. Umarım barınağımızın işine yarar. Ben barınak sorumlumuz Suna hanıma da teşekkür ediyorum. EKO Okul kapsamındaki projelerimiz tüm hızıyla devam edecek" dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Suna Saraç ise öğrencilere yaptıkları projeden dolayı teşekkür etti. Saraç, "Bizim kedi evimiz de yeni faaliyete geçti. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal'a da bu kedi evinin açılmasını sağladığı için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin yaptığı kedi evlerini burada ya da dışarıda güzel bir şekilde kullanılacağını umut ediyorum" diye konuştu.

Yeni açılan kedi evine hasta kedilerin getirildiğini dile getiren Saraç, tedavilerin ardından onları tekrar doğal ortama salıverdiklerini söyledi. Saraç, hasta kedileri yaşlarına bakıp uygunsa kısırlaştırdıklarını, uygun değil ise tedavilerini yaptıklarını ifade etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minik Öğrenciler Kedilere Barınma Evi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement