Mısır'da 919 Darbe Karşıtı, Mahkemeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da 919 Darbe Karşıtı, Mahkemeye Sevk Edildi

Mısır'da şiddet olaylarına karıştıkları suçlamasıyla 919 kişi ceza mahkemesine sevk edildi.

26.03.2014 21:18  Güncelleme: 21:43

Mısır'da 919 darbe karşıtının, "şiddet olaylarına karıştıkları" suçlamasıyla Ceza Mahkemesine sevk edildiği bildirildi.

Kuzey Minye Mahkemeleri Savcısı Abdurrahim Abdülmelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başsavcılığın, "Nahda ve Rabiaatul Adeviyye meydanlarındaki göstericilerin dağıtılması sırasında Minye'nin Semalut Polis Merkezi'ne baskın düzenleme, kamu kurumlarına zarar verme ve polislerin silahlarına el koyma" suçlamasıyla 715 kişiyi Ceza Mahkemesine sevk ettiğini belirtti.

Abdülmelik ayrıca El-Adve kentinde bir polis amirinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayda, "Adve Polis Merkezi'ne baskın düzenleme, silahlara el koyma ve kamu kurumlarına zarar verme suçlamasıyla" 204 sanığın daha Ceza Mahkemesine sevk edildiğini kaydetti.

Sevk kararlarının dün alındığını aktaran Abdülmelik, sözkonusu kişiler arasında tutuklu, aranan ve suçları sabit olmadığı gerekçesiyle daha önce serbest bırakılanların tespit edilmesi için emniyete talimat verildiğini ifade etti.

Minya Ceza Mahkemesi, önceki gün, 528 darbe karşıtı hakkında idam cezası verilmesini ve dosyalarının müftüye sevk edilmesini kararlaştırmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da 919 Darbe Karşıtı, Mahkemeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement