Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları

Mısır\'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları

Haklarında bugün idam kararı verilen darbe karşıtı 10 kişinin isimleri öğrenildi İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii: "Allah yolunda ölüm en büyük arzumuzdur"

07.06.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da bugün haklarında idam kararı verilen darbe karşıtı 10 kişinin isimleri öğrenildi.

"Şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratmak" suçlamasıyla 48 kişinin yargılandığı davada, Şibra el-Hayme Ceza Mahkemesi tarafından haklarında idam kararı verilip, onaylanmaları için dosyaları Mısır Müftüsü'ne gönderilen 10 kişinin isimleri şöyle:

"İhvan'ın müftüsü olarak bilinen Rehberlik Konseyi üyesi Abdurrahman el-Birr, El-Ezher Üniversitesi İslam Tarihi Profesörü Cemal Abdulhadi, Islah ve Hukuk Heyeti Başkan Vekili Muhammed Abdulmaksud, El-Ezher Üniversitesi Davet Fakültesi eski Dekanı Abdullah Berekat, eski milletvekili Muhammed İmaduddin, Kalyubiyye kenti İhvan yöneticilerinden İmad Muhammed Fethi, Kalyubiyye İhvan bölge sorumlusu vekili Hişam Hafaci, Muhammed Ali Ebu Saide, Husam Merğini Tac ve Mustafa el-Bedri."

Aynı davadan yargılanan 38 sanık arasında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, İhvan liderlerinden  Muhammed Biltaci, davetçi Saffet el-Hicazi, eski Gençlik Bakanı Üsame Yasin, eski Tedarik Bakanı Basim Avde, eski milletvekili Muhsin Radi, Hürriyet ve Adalet Partisi liderlerinden Ahmed Muhammed Diyab gibi isimler bulunuyor.

- "Allah yolunda ölüm en büyük arzumuzdur"

Öte yandan, idam kararlarının açıklanmasından sonra mahkemedeki sanık kafesinde bulunan Bedii, tekbir getirerek "Allah yolunda ölüm en büyük arzumuzdur", "Yaşasın Mısır" şeklinde slogan attı.

Bedii, mahkeme heyetine seslenerek, "Askeri yargının verdiği hüküm bizi korkutamaz, biz böyle olacağını en başından bilerek, Allah'ın inayetiyle yola çıktık ve sabit durduk. Bizler sebeplere Allah için riayet ederiz fakat biliyoruz ki eli kanlı darbeci askerlerden korkan hakimler, Allah'tan korkmuyor. Ancak Allah en doğru hükmü verecektir. Allah'tan başkasına boyun eğmeyenler O'ndan korkarlar. Ey hakimler, biz şehadeti istiyoruz ancak biliniz ki Kıyamet Günü pişman olacaksınız" ifadesini kullandı.

Konuşmasının devamında Mısır halkına seslenen Bedii şunları kaydetti:

" Sizin hürriyetiniz çok değerli, onun için ruhlarımızı Allah yolunda feda etmemize değer. Allah'tan başkasına boyun eğmeyiz, kulluk etmeyiz ve sadece O'nun için yaşar ve O'nun için ölürüz."

Şibra el-Hayme Ceza Mahkemesi, 48 sanığın "şiddete teşvik, yol kesmek ve kalabalığa ateş açarak korku yaratma" suçlamasıyla yargılandıkları davanın bugünkü duruşmasında 10 kişi hakkında idam kararı verdi. Haklarında idam kararı verilen sanıkların dosyaları onaylanması için Mısır Müftüsüne sevkedildi. Mahkeme ayrıca 10 kişi hakkında verilen idam hükmüne ilişkin kararın 5 Temmuz'da sanıkların yüzüne okunmasını kararlaştırdı.

Ordunun 3 Temmuz 2013'te yönetime müdahalesinin ardından darbe karşıtları, Kahire- İskenderiye güzergahında bulunan Kalyub kentinde "Ziraat yolu" olarak adlandırılan otoyolu kapatarak trafiğin aksamasına neden olmuş, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Verilen İdam Cezaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement