Mısır'da "Recep Tayyip Erdoğan Bir Liderin Doğuşu" Kitabına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da "Recep Tayyip Erdoğan Bir Liderin Doğuşu" Kitabına Yoğun İlgi

Mısır\'da "Recep Tayyip Erdoğan Bir Liderin Doğuşu" Kitabına Yoğun İlgi

Mısırlılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafının bulunduğu stant önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

07.02.2012 17:35

Mısırlılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafının bulunduğu stant önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Hüseyin Besli ve Ömer Özbay'ın kaleme aldığı "R. Tayyip Erdoğan Bir Liderin Doğuşu" adlı kitap Arapçaya tercüme edilmiş hali ile Mısır'da okuyucuları ile buluştu.

Başbakan Erdoğan'ın gençlik yıllarından başlayarak Başbakanlık koltuğuna oturduğu güne kadar geçen siyasi yaşamının ele alındığı kitap 43'üncü Kahire Uluslararası Kitap Fuarı'nda yer aldı.Fuara 17'si Arap ülkelerinden olmak üzere toplam 29 ülkeden 745 yayıncı katılıyor. Türkiye'den ise 4 yayınevi katıldı. "R. Tayyip Erdoğan Bir Liderin Doğuşu" kitabını Mısır'da Beşir Yayınevi bastı. Kitabı Arapçaya Mısırlı Tarık Abdulcelil tercüme etti. 2010'da ilk kez Lübnan'da basılan kitap fuarda 1000'den fazla satıldı. Kitabın kapak fotoğrafı ile oluşturulan stantta kitaba yoğun ilgi gösterildi.

Stant sorumlusu Esme Ahmed, kitaba Mısırlıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Kitabı satın alanlardan Yemenli Abdullah Süleyman, "Erdoğan'ın milyonlarca seveni var. Arap alemi ve bütün İslam dünyası onu seviyor" derken Mustafa İsmail adlı bir diğer Yemenli ise, "Açık konuşacağım Türkiye güzel ve gelişmiş bir ülke. Türkiye, Müslüman bir ülke, biz de ülkemize Erdoğan gibi bir lider istiyoruz" dedi.

STANT ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI

Stant önünde 3 çocuğu ile hatıra fotoğrafı çektiren Ümmü Ahmed Azhar, "Erdoğan, Türkiye'nin lideri, Arap ülkeleriyle ilişkiler kuruyor. Erdoğan'ı seviyoruz. Müslüman bir kişi, İslam için hizmet ediyor. Biz Türkiye ile kardeş ülkeyiz" diye konuştu.

MISIR ERDOĞAN'I SEVİYOR

Standı ziyaret eden Ahmed Azher, "Erdoğan'ı çok seviyorum. Çünkü Erdoğan'ın açıklamaları Mısır'a yansıyor onu herkes tanıyor. O hayırsever birisi. Bütün Mısır Erdoğan'ı seviyor" diye konuştu.

Altınbaşak Yayınevi yetkilisi Mustafa Akbaş, "Bu kitaba gayet yüksek derece ilgi var. Araplar, Erdoğan'ı çok sevdikleri için bu kitaba ilgi gösteriyorlar. Biz bu kitaptan bayağı sattık. Araplar, Erdoğan'ı karizmatik bir lider olduğu için seviyor ve kendileri de onun gibi lider istiyorlar o yüzden ilgi gösteriyorlar" dedi. Fuara bu yıl Türkiye'den Sözler, Nil, Altınbaşak ve SETA yayınevleri katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mısır'da 'Recep Tayyip Erdoğan Bir Liderin Doğuşu' Kitabına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement