Mısır'daki Çatışma - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Çatışma

Kahire'nin 100 kilometre güney batısında sınır güvenlik birliği ile teröristler arasında yaşanan çatışmada ölen asker sayısı 21'e yükseldi, 4 asker yaralandı.

20.07.2014 02:10

Mısır'ın başkenti Kahire'nin 100 kilometre güney batısında Farafra yolu üzerinde sınır güvenlik birliği ile teröristler arasında yaşanan çatışmada ölen asker sayısının 21'e yükseldiği, 4 askerin yaralandığı bildirildi.

Mısır ordu sözcüsü Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Bir grup terörist, Kahire'ye 100 kilometre uzaklıkta bulunan ve güneybatısında yer alan Farafra ovası yakınlarındaki bir sınır güvenlik noktasına saldırı düzenledi. Saldırıda teröristler ile sınır güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada mühimmat deposuna RPG mermisi isabet etmesiyle deponun patlaması sonucunda 21 asker öldü, 4 asker yaralandı" ifadelerini kullandı.

Çatışmada teröristlerden bazılarının da hayatını kaybettiğini belirten Semir, olay yerinde teröristlere ait patlatılmaya hazır 2 araç ve araçların içinde bir miktar silah ve mühimmat ele geçirildiğini kaydetti.

Emniyet kaynakları daha önce AA muhabirine verdikleri bilgide, Kahire-Farafra yolu üzerinde kaçakçılar tarafından orduya bağlı sınır güvenlik birliğine ağır silahlarla saldırı düzenlendiğini, olayda 20 askerin yaşamını yitirdiğini belirtmişlerdi.

Mısır Resmi Haber Ajansı'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise aralarında 25 askerin bulunduğu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu kaydedilmişti.

Bölgede bulunan aynı noktaya kaçakçılar tarafından yaklaşık 3 ay önce düzenlenen saldırıda 5 Mısır askeri ve bir subay hayatını kaybetmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Çatışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement