Mısır Halkına Destek İçin 'Dayanışma Çadırı' Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Mısır Halkına Destek İçin 'Dayanışma Çadırı' Kuruldu

Konya'da bazı Sivil Toplum Örgütlerince, Mısır halkına destek için kent merkezindeki Kültürk Park'ta, 'Mısır Dayanışma Çadırı' kuruldu.

31.07.2013 16:29  Güncelleme: 16:34

Konya'da bazı sivil toplum örgütlerince, Mısır halkına destek için kent merkezindeki Kültürk Park'ta, "Mısır Dayanışma Çadırı" kuruldu.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, Mısır Dayanışma Çadırı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Mısır'da Mursi taraftarlarına yönelik yoğun baskıların ve tutuklamaların olduğunu söyledi.

Selvi, darbe sürecinden sonra iki kez sabah namazında yapılan katliamı hatırlarak, "Bu yapılanlar kardeş Mısır halkının iradesini kırmaktadır. Cuntacı, yağmacı vesayetin temsilcileri, uluslararası İslam düşmanlarıyla yönetimi işgal etmiş, halka karşı katliamlara girişilmiştir" dedi.

Mısır halkının yaşanan katliam karşısında kararlı duruş ortaya koyduğunu aktaran Latif Selvi, Mısır halkının yönetime boyun eğmeyeceğini, Mısır'ın, Mısır halkına ait olduğunu dile getirdi.

Yaşanan süreçle ilgili her zaman Mısır halkından yana olacaklarını kaydeden Selvi, "Bu meydandaki etkinlikle, Mısır ile irtibat merkezi oluşturmak, gönül bağımızı göstermek, canlı yayınlar ve haber programlarıyla gelişmeleri halkımıza aktarmayı hedefliyoruz. Amacımız, Mısır halkının dediği olsun, hak ve adalet egemen olsun. Bu çerçevede, gerek Mısır'da gerekse dünyada verilen bu haklı mücadeleleri destekliyor, katkı verenleri kutluyoruz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır Halkına Destek İçin 'Dayanışma Çadırı' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement