Mısır'ın İlk Kez Yurtdışında Petrol Araması - Son Dakika
Güncel

Mısır'ın İlk Kez Yurtdışında Petrol Araması

Mısır ile Kuveytli özel bir şirketin ilk kez Mısır dışında petrol ve doğalgaz arama konusunda nihai "ortaklık anlaşmasına" varıldığı bildirildi.

30.09.2015 20:00

Mısır ile Kuveytli özel bir şirketin ilk kez Mısır dışında petrol ve doğalgaz arama konusunda nihai "ortaklık anlaşmasına" varıldığı bildirildi.

Mısır Petrol ve Madeni Zenginlikleri Bakanı Tarık el-Molla'nın yaptığı yazılı açıklamada, Mısır Kamu Petrol Şirketi (EGPC) ile Kuwait Energy şirketi arasında Irak'ta petrol ve doğalgaz arama konusunda nihai ortaklık anlaşmasına varıldığı belirtildi.

Anlaşma gereğince Kuwait Energy'nin, Irak'ın güneyinde yer alan Basra ilindeki 9 numaralı sektöründe bulunan imtiyazlı bölgesinin yüzde 10'luk hissesini EGPC'ye devrettiği kaydedilen açıklamada, anlaşmanın geçen martta, Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen "Mısır Ekonomisini Destekleme ve Kalkındırma Konferansı"nda yapılan anlaşma çerçevesinde gerçekleştiği hatırlatıldı.

İmtiyazlı bölgede "Feyha 1" adındaki 1. kuyunun 2 tabakasında denemelerin yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, 1. tabakadan günlük 8 bin 300, 2. tabakadan günlük 3 bin 300 varilin elde edildiğine işaret edildi.

Açıklamada, fiili petrol çıkarmaya gelecek ay günde 5 bin varille başlanacağı aktarılarak, petrol üretiminin 2016'da günlük 25 bin, 2020-2021'de ise günlük 150 bin varile ulaştırılması planlandığı denildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'ın İlk Kez Yurtdışında Petrol Araması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement