Mısır makamlarının gelecek cumartesi ve pazar günleri Refah Sınır Kapısı'nı açacağı bildirildi.
Mısır resmi haber ajansı MENA'da yer alan habere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, gelecek cumartesi ve pazar günleri Refah Sınır Kapısı'nın her iki yönden açılması için yetkililere talimat verdi.
Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbeden bu yana Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'nı neredeyse tamamen kapalı tutuyor. Darbenin ardından kapatılan kapı, yılda yalnızca birkaç kez kısa süreliğine açılıyor.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, daha önce yaptığı açıklamada, Ramallah yönetiminin Gazze Şeridi'ne dönmesi ve Refah sınırını kontrol etmesi halinde sınır kapısını sürekli olarak açacaklarını belirtmişti.
Son Dakika › Güncel › Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nı 2 Günlüğüne Açması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?