Motaş Personeline İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Motaş Personeline İlk Yardım Eğitimi

Motaş Personeline İlk Yardım Eğitimi
06.02.2017 10:38

Kızılay Malatya İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) personeline ilk yardım eğitimi verildi.

Kızılay Malatya İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) personeline ilk yardım eğitimi verildi.

Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, kurulduğu günden bu yana eğitimlerine aralıksız devam eden Kızılay İlk Yardım Eğitim Merkezi, MOTAŞ personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi verdi.

Kızılay İlk Yardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Safa Yaşar, kaza sırasında ambulans gelmeden herhangi bir tıbbi malzeme kullanılmadan yapılan müdahaleye "ilk yardım", bu müdahaleyi geçekleştiren kişiye ise "ilk yardımcı" denildiğini belirtti.

Yaşar, "Amacımız her evden bir ilk yardımcı yetiştirmek. Günlük yaşamımızda gerek sokakta gerek evimizde çeşitli kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu kazalarda zarar gören kişiye yapılacak ilk müdahale hasta ve ya yaralının hayatının kurtulmasına ve kalıcı hasarlar almasını engellemeye vesile olacaktır. 16 saatlik bir eğitimle insanların hayatını kurtarabiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Motaş Personeline İlk Yardım Eğitimi - Son Dakika


Advertisement