MSKÜ 2013 2014 akademik yılı açılış töreni - Son Dakika
Güncel

MSKÜ 2013 2014 akademik yılı açılış töreni

MSKÜ 2013 2014 akademik yılı açılış töreni

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, "Üniversitelerde toplumuuzun diğer kesimlerinde olduğu gibi farklı kimliklerin, farklılaşmaların olması doğaldır. Mesel...

09.10.2013 00:02

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, "Üniversitelerde toplumuuzun diğer kesimlerinde olduğu gibi farklı kimliklerin, farklılaşmaların olması doğaldır. Mesele bu farklılıkların akademik gelenek ve demokratik süreçler içerisinde bir arada yaşayabilmesi, çatışmaya dönüşmemesidir" dedi.

MSKÜ'de 2013-2014 akademik yılı açılışı nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı konserin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Harmandar, öğrenci sayısının 33 bin 500'e ulaştığı üniversitede bin 184 öğretim elemanının görev yaptığını söyledi.

MSKÜ'nün 13 fakülte, 4 enstitü, 6 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulu ve 29 araştırma merkeziyle bilim ve eğitim öğretim alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini anlatan Harmandar, ulusal ve uluslararası ölçeklerde araştırma projeleri yürüttüklerini kaydetti.

Türkiye'nin en güzel kampüsünde çağdaş, teknik ve fiziki donanıma sahip eğitim binaları ile öğrencilerine ve öğretim elemanlarına konforlu çalışma ortamını sunduklarını belirten Harmandar, şöyle konuştu:

"Üniversitelerde toplumumuzun diğer kesimlerinde olduğu gibi farklı kimliklerin, farklılaşmaların olması doğaldır. Mesele bu farklılıkların akademik gelenek ve demokratik süreçler içerisinde bir arada yaşayabilmesi, çatışmaya dönüşmemesidir. Bu yönüyle önceki yıllarla kıyaslandığımızda, üniversitemizin artık barış ve huzur ortamını yakaladığını düşünüyorum. Üniversite gençliğini saf, kandırılmaya müsait bir toplum kesimi olarak görmek ne sosyolojinin ne de siyaset biliminin geldiği noktada kabul edilebilir bir argüman değildir."

Konuşmaların ardından MSKÜ Almanca Öğretmenliği Bölümü'nü kazanan 72 yaşındaki İbrahim Patır'a, Rektör Harmandar plaket verdi.

- Açılış dersini Orhan Kılıç verdi

Akademik yılın açılış dersini veren Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ise başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini vurguladı.

İş hayatına pazarlara yük taşımakla başladığını ifade eden Kılıç, "İlk hedefim bir araba alarak daha çok yük taşımaktı. Her pazara köyden insanları ve satacaklarını taşıdım. Her pazarda bir sarı lira kazanma hedefiyle yola çıktım, şimdi ise geldiğimiz nokta ortada. Çok çalışarak hedeflere yürümenin keyfi bir başka oluyor" dei.

Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

-akademik yıl açılışı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MSKÜ 2013 2014 akademik yılı açılış töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement