Mşü'de "Sosyolojik Muhayyile ve Toplum" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Mşü'de "Sosyolojik Muhayyile ve Toplum" Konferansı

Muş Alparslan Üniversitesi'nin (MŞÜ) Sosyolojik Muhayyile ve Toplum" konferansı düzenlendi.

23.03.2018 21:10

Muş Alparslan Üniversitesi'nin (MŞÜ) Sosyolojik Muhayyile ve Toplum" konferansı düzenlendi.

MŞÜ davetlisi olarak Muş a gelen Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, "Sosyolojik Muhayyile ve Toplum" hakkında bir konferans verdi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin FS 102. Dersliğinde düzenlenen programda öğrencilere sosyoloji hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Sosyolojide okuyan Öğrencilerin bir misyon sahibi olmaları gerektiğin söyledi.

Bağlı, "Esas itibariyle bizim sosyal bilimler alanında ve Sosyolojide eğitim gören bir kişinin dünyaya bakışının nasıl belirlenmesi, insanın dayanma mastırının onu nasıl çerçevelediğini ve neyi içerdiğini birkaç tane örnek üzerinde anlatmak istiyorum." dedi.

Sosyolojinin bütün bilimlerin kraliçesi olarak kabul edildiğini dile getiren Bağlı, "Bunun sebebi ise; hangi disiplinle ilgili olursa olsun hangi bilim dalı ilgili olursa olsun kurduğumuz ilk kurucu önerme sosyolojik bir gerçekliğe dayanmak zorundadır. Antropolji, Arkeoloji ile ilgili fizikle ilgili ve tarihle ilgili hangi alanla ilgili olursa olsun her hangi bir cümle kurduğumuzda o cümlenin sosyolojik bir bağlılığı olması kaçınılmazdır "ifadeler kullandı

Konferans daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mşü'de 'Sosyolojik Muhayyile ve Toplum' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement