Muaz Hatip, 15 Temmuz Gecesi MİT'teki 20 Dakikalık Kritik Görüşmeyi İlk Kez Anlattı - Son Dakika
Güncel

Muaz Hatip, 15 Temmuz Gecesi MİT'teki 20 Dakikalık Kritik Görüşmeyi İlk Kez Anlattı

Muaz Hatip, 15 Temmuz Gecesi MİT\'teki 20 Dakikalık Kritik Görüşmeyi İlk Kez Anlattı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu eski başkanı Muaz Hatip, 15 Temmuz gecesi MİT binasında Hakan Fidan ile yaptığı 20 dakikalık kritik görüşmeyi ilk kez anlattı.

25.07.2018 09:35  Güncelleme: 11:09

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in açıklamasıyla gündeme gelen 15 Temmuz gecesi MİT'te yaşananlara ilişkin Muaz Hatip de ilk kez konuştu. O gece MİT binasında Hakan Fidan ile görüşen Hatip,20 dakikalık görüşmeyi anlattı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu eski başkanı Muaz Hatip, Suriye'deki krizin çözümü için hazırlanmış yeni ve kapsamlı bir planı sunmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini ve bunun için Mehmet Görmez başta olmak üzere birçok kişiyi araya koyduğunu söyedi. Görmez, Erdoğan'a söz konusu planı sunmak isteyen Hatip'e, Cumhurbaşkanının çok yoğun olduğunu ancak Fidan ile görüşebileceğini ifade etti.

"FİDAN İLE GÖRÜŞME AYARLANDI"

Bu çerçevede Hatip'e ilk olarak Fidan ile bir görüşme ayarlandı. Söz konusu görüşmenin 15 Temmuz'dan önce de birçok kez yapılmak istendiğini ancak her seferinde ertelendiğini aktaran Hatip, 15 Temmuz akşamından birkaç gün önce Ankara'ya çağırıldı.

"ANKARA'YA GELDİM, MEHMET GÖRMEZ'İN OFİSİNE GİTTİM"

Hatip, "Randevuyu 15 Temmuz'dan birkaç gün önce haber verdiler. O gün hiç kimseye söylemeden Ankara'ya geldim'' dedi. Önce otele, ardından da Mehmet Görmez'in ofisine gittiğini anlatan Hatip, birlikte MİT karargahına geçtiklerini ifade etti.

"HAKAN FİDAN YEMEKTE DÜŞÜNCELİ GÖRÜNÜYORDU"

SMDK'nın eski Başkanı Muaz Hatip olayı şöyle anlattı:

"Hakan Fidan gittiğimizde ordaydı. Önce kendilerine Suriye planına ilişkin sunumumu yaptım. Fidan yemekte devam edelim dedi ve akşam yemeği için saat 8 sularında başka bir odaya geçtik. Önden salata ve çorba geldi. Fidan çorbasına başladı ama son derece düşünceli görünüyordu. Çorbasını içerken telefon elinden hiç düşmedi. İki kaşık içti ki özel kalemi yanına geldi ve kulağına birşeyler fısıldadı. Bunun üzerine bize dönerek, ''Üzgünüm hemen gitmem gerekiyor'' dedi. Görmez ile 5 dakika kadar birlikte oturduk. Ardından patlamaya benzer sesler duymaya başladık, sesler gittikçe yaklaşmaya başlıyordu.

"YARIM SAAT SIĞINAKTA KALDIK"

Görmez telefonda ve orada bulunanlarla bazı konuşmalar yaptı, bir darbe olabileceğini duyduk. Orada bulunan görevliler kalmamızın tehlikeli olacağını söyleyerek bizi binanın sığınağına indirdi. Yaklaşık yarım saat sığınakta kaldık, sonra gelen iki ayrı araca binerek oradan ayrıldık. Zaten biz ayrıldıktan 30 dakika içinde MİT'e saldırı gerçekleşti."

"FİDAN İLE 20 DAKİKALIK KRİTİK GÖRÜŞME"

Hatip sözlerini şöyle sürdürdü: "Hakan Fidan'ın 15 Temmuz'da Hulusi Akar ile buluştuğunu, ona 'akşam bir görüşmem var eğer herhangi birşey olursa bana bilgi verin' dediğini öğrendim. Darbeciler o gece Akar'ın Fidan'ı Genelkurmay'a çağırmasını istemişti. Fidan ise benimle görüşmesini bitirdikten sonar gitmeye karar vermişti. O 20 dakikalık görüşme, sanıyorum kendisinin hayatını kurtardı. Darbeciler binayı basarak Akar'ı alıkoydu, eğer Fidan bizimle görüşmede değil de orada olsaydı o da alıkonulacaktı. Allah'ın lütfu oldu." (Haber: Feyza Gümüşlüoğlu)

Son Dakika Güncel Muaz Hatip, 15 Temmuz Gecesi MİT'teki 20 Dakikalık Kritik Görüşmeyi İlk Kez Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement