Müftü Kolukısaoğlu,parayla Kur'an Okutmanın Bir Faydası Yok - Son Dakika
Güncel

Müftü Kolukısaoğlu,parayla Kur'an Okutmanın Bir Faydası Yok

Müftü Kolukısaoğlu,parayla Kur\'an Okutmanın Bir Faydası Yok

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, bayramlarda mezarlıklarda bazı kişilerin insanların manevi duygularından istifade ederek para karşılığında ölenlerine Kur'an-ı Kerim okumaya çalıştığını söyledi.

13.10.2013 13:50

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, bayramlarda mezarlıklarda bazı kişilerin insanların manevi duygularından istifade ederek para karşılığında ölenlerine Kur'an-ı Kerim okumaya çalıştığını söyledi. Müftü Kolukısaoğlu, Bunda asla fayda yok, böyle yola girmemek lazım. Kur'an-ı para kazanma vasıtası yapanların varlığına sebep olmakta günah. Ölülerinize kendiniz dua okuyunuz, istismarcılara asla fırsat vermeyin dedi.

Para karşılığında okutulan Kur'an'ın ölülere faydası olmadığını belirten Müftü Mustafa Kolukısaoğlu, özellikle bayram ve Cuma günleri bazı kişilerin mezarlıklara akın ederek müşteri aradığını söyledi. Kur'an okuyarak para kazananlara itibar edilmemesi çağrısında bulunan Mütfü Kolukısaoğlu, Bir takım insanlar bayramlarda veya Cuma günleri mezarlık etrafında tabi bu mezarlıkta geçmişi bir sevgi bulunan insanların duygularından istifade edilerek oradan para kazanmaya çalışılıyor. Kur'an okuyacak, belkide doğru dürüste bilmiyor. Zaten bizim görevlilerimiz camilerde Kur'an-ı Kerim okuyor. Bütün ölmüşlere dua ediyor. Bir kişinin illa müracaat etmesi şart değil. Bunun sonunda dua yapılıyor. Eğer o yanlış okuyanlar ve o Kur'an-ı Kerim'i para kazanma vesilesi bayramda, Cuma'da, değişik zamanlarda yapıyorlarsa onların yaptığı zaten doğru değil, dinen uygun değil diye konuştu.

KENDİNİZ DUA OKUYUN

Kur'an-ı Kerim bilmeyen kişilerin ölüler için İhlas Süresi'ni 3 kez okumasının da büyük sevap olduğunu anlatan Kolukısaoğlu, Değerli kardeşlerimiz asla şunu yapmamalı. 'Ben ölmüşüme, sevdiğim ahirette olana Kur'an okutacağım, filancıyı çağırayım' böyle bir şey yok islamda. Kişi kendi okur. İhlas süresini bilmeyen yoktur zaten. En küçük sure Kur'an-ı Kerim'de. Hadis'i Şerif'te de 'Kur'an-ı Kerim'in üçte birine bedeldir' diyor. 3 kere okuyan Kur'an'ın tamamını okumuş gibi. Fatiha'yı okur bağışlar. ya da Allah rahmet eylesin diye dua eder. Ölmüşü için bir ağaç diker ondan böcekler, insanlar istifade eder. Ama bir insana 'Al şu parayı benim babama Kur'an oku', ondan hiç babası istifade etmez şeklinde konuştu.

İSTİSMARCILARA İTİBAR ETMEYİN

Bayramlarda ve diğer zamanlarda parayla Kur'an okuyanlara itibar edilmemesi halinde onların da müşteri bulamayacağının altını çizen Müftü Kolukısaoğlu vatandaşları bu konuda duyarlılığa davet etti. Kolukısaoğlu şöyle devam ettiBunu açıkça söyleyelim net bir şekilde. Bayramlarda, malesef bazı insanlar Kur'an-ı Kerim'i koltuğuna alıyor insanlara bakıyor, o insanlarda tabi ölmüşünü seviyor. Oda Kur'an okutuyor. Bende diyorum ki bunda asla fayda yok. Asla böyle yola girmemek lazım. Başka zaman Kur'an okutmak için değilde, o insan muhtaçsa ölmüş babanın hayrına ona para verir. Ama Kur'an okutmak için değil. Ama o istismarcıların, o Kur'an'ı para kazanma vasıtası yapanların varlığına sebep olmakta günah. Eğer biz onlara bunları yapmazsak onlar nereden müşteri bulacak. O zaman yanlış yapmazlar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müftü Kolukısaoğlu,parayla Kur'an Okutmanın Bir Faydası Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement