Muğla Bu Oto Tamircisi Çok Farklı - Son Dakika
Güncel

Muğla Bu Oto Tamircisi Çok Farklı

Bu oto tamircisi çok farklıMüşterileri için bağlama çalıp, türkü söylüyor, şiir okuyorMUĞLA'da otomobil tamirciliği yapan 47 yaşındaki Mustafa Özsoy, vakit buldukça yazdığı şiirleri kitaplaştırdı.

02.03.2018 10:25

Bu oto tamircisi çok farklı

Müşterileri için bağlama çalıp, türkü söylüyor, şiir okuyor

MUĞLA'da otomobil tamirciliği yapan 47 yaşındaki Mustafa Özsoy, vakit buldukça yazdığı şiirleri kitaplaştırdı. Özsoy, işyerine gelen müşterilerine bağlama çalarak türkü söylüyor, şiir okuyor.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'nin Küçük Sanayi Sitesi'nde kendine ait işyerinde otomobil tamirciliği yapan, evli ve 2 kız çocuğu babası Mustafa Özsoy, gün boyu araç tamir ederken, içindeki sanat aşkını da hiç yitirmedi. Tek başına çalışan oto tamircisi Özsoy, meraklı olduğu şiir yazma tutkusunu, kitap haline getirdi. Özsoy, 88 şiirinin yer aldığı, aşk ve doğa temalarını işlediği 'Muğla'nın Kafesi' isimli kitabını piyasaya sürdü.

Renkli kişiliğiyle tanınan Özsoy, sabah işyerini açar açmaz önce tavuklarına yem veriyor. Gün içinde ise dükkanına gelen ve kendisini tanıyan müşterilerine; talepleri ya da verdiği molalarda bağlama çalıp, türkü söylüyor. Müşterileri de hizmetten memnun kalıyor.

Tamirciliğin yorucu bir iş olduğunu belirten Mustafa Özsoy, 1987 yılından bu yana şiir yazıyorum. Şiirlerimi kitap haline getirmek uzun zamandan beri hayalimdi. Hayalimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Gün boyu birçok aracın tamiriyle uğraşıyorum. Dışarıdan bakıldığında, yağ ve pas içindeki otomobil tamircileriyiz belki ama, bu sanata bağlı olmadığımız anlamına gelmemeli. Sanat benim yaşamının vazgeçilmezi. Yıllar önce yerel bir televizyonumuzda 'Gönül Dostları' adı altında sanat içerikli bir program da yapıyordum. Gündüzleri sanayi sitesinde mesai yaparken, akşamları da şiir yazmaya çalışıyordum. Bazen çalışırken bile şiir yazma isteğim gelebiliyor. Bu gibi durumlarda küçük notlar alarak şiirsel çalışmalarımı gerçekleştirebiliyorum. Şiir yazmaya devam ediyorum. Bu yılın sonuna kadar ikinci kitabımı piyasaya sürmek istiyorum diye konuştu.

Müşterilerden Hayri Yılmaz, Mustafa beyi sanata verdiği önemden dolayı tebrik ediyorum. Dükkana geldiğimizde saz çalmasını rica ederiz. Kendisi bize türkü söyler, şiir okur. Araba tamir ettirmek bizim için keyifli bir hal alıyor dedi.

Muğla Bu Oto Tamircisi Çok Farklı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Bu Oto Tamircisi Çok Farklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement