Muğla Can Yücel Mezarı Başında Anıldı ``Can Yücel Anıldı Datça´Da Anıldı'' Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Muğla Can Yücel Mezarı Başında Anıldı ``Can Yücel Anıldı Datça´Da Anıldı'' Haberine Ek

Muğla Can Yücel Mezarı Başında Anıldı
``Can Yücel Anıldı Datça´Da Anıldı\'\' Haberine Ek

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, 2. Datça Edebiyat Günleri Etkinlikleri Çerçevesinde Usta Şair Can Yücel, Ölümünün 11'nci Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı. Belediye Mezarlığındaki Anma Törenine, CHP'li Belediye Başkanı Şener Tokcan, Can Yücel'in Kızları Güzel ve Su Yücel ile Sanatçılar, Can Yücel'in Dostları ve Vatandaşlar Katıldı.

12.08.2010 23:35

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, 2. Datça Edebiyat Günleri etkinlikleri çerçevesinde usta şair Can Yücel, ölümünün 11'nci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Belediye mezarlığındaki anma törenine, CHP'li Belediye Başkanı Şener Tokcan, Can Yücel'in kızları Güzel ve Su Yücel ile sanatçılar, Can Yücel'in dostları ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Şener Tokcan, törende yaptığı konuşmada, Can Yücel'in değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığına dikkat çekerek, ''Çocuklarımızı burada görmek çok önemlidir. Şiir adına mizah adına, sanat adına bunu çok önemsiyorum. Datça'nın sanat kimliğine Can Yücel'in katkıları saymakla bitmez. Datça gerçekten de çok şanslı bir ilçe ki, Can Yücel gibi usta bir şaire ev sahipliği yapma mutluluğunu yaşadı. Kültür ve sanatla iç içe bir coğrafyaya gerçek katkı Can Yücel tarafından yapılmıştır' dedi.

Ressam İbrahim Çiftçi ise konuşmasında, bugün bu törene katılan herkesin buradan ayrıldıktan sonra kendilerini sorgulamaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

''Buradan gidince ben nerede kimin yanında duruyorum diyecek misiniz? Yalansız bir dünyada yaşıyor musunuz? Yaşadığınız dünyaya, yaşadığınız ülkeye ve bu ülkenin emekçilerine, halkına karşı davranışınız, ilişkiniz, beraber üreteceğimiz projeleriniz ve hayatın inşa edilmesine ilişkin davranışınız nedir diye soracak mısınız? Bir ölü seviciliği yapmanın bir anlamı yok. Zannederim ki Can Yücel en çok buna karşı çıkardı. Bugün tabiiki burada birlikte olmak, bu güzel insanlarla bir şeyleri anımsamak ve bunu bir fener ışığı gibi geleceğe taşıyabilmek için elimizde kılavuz olarak bulundurmak çok güzel. Ama önemli olan şudur: Buradan ayrıldığınız zaman siz kimsiniz, neye karşısınız, duruşunuz nerede, kiminle beraber. Bunu sorgulamanızı istiyorum.'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Can Yücel Mezarı Başında Anıldı ``Can Yücel Anıldı Datça´Da Anıldı'' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement