Muğla Marmaris'ten Emekli-Sen'den Meydana Üye Kaydı - Son Dakika
Güncel

Muğla Marmaris'ten Emekli-Sen'den Meydana Üye Kaydı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde temsilciği yeni açılan Tüm Emekliler Sendikası (Emekli - Sen) üyeleri, Gençik Meydanı'nda stant açıp emeklilere örgütlenme ve tek çatı altında toplanma çağrısında bulundu.

12.05.2019 13:30

Muğla'nın Marmaris ilçesinde temsilciği yeni açılan Tüm Emekliler Sendikası (Emekli - Sen) üyeleri, Gençik Meydanı'nda stant açıp emeklilere örgütlenme ve tek çatı altında toplanma çağrısında bulundu. Gün boyu üye kaydı da yapıldı.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen), Marmaris ilçesinde temsilcilik açtı. Sendikanın başkanlık görevine Pir Sultan Abdal Kültür Derneği eski Marmaris Başkanı Kasım Çağlı getirildi. Çağlı ve yönetiminin ilk işi Ulusal Egemenlik Caddesi'ndeki 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda stant açıp, üye kaydı yapmak oldu. Gün boyu açık kalan stantta 100 emeklinin üyelik kaydı yapıldı. Stant önünde toplanan yeni üyeler adına Emekli-Sen Marmaris Temsilcisi Kasım Çağlı basın açıklaması yaptı. Emeklilere örgütlenme ve tek çatı altında toplanma çağrısı yapan Çağlı, şunları söyledi

Emeklilerin sendika hakkını kazanması, emekçilerin ve devrimcilerin azmi sayesinde olmuştur. Kurtuluşumuz bireysel çıkışlarla değil, örgütlü, ele ele veren, iri ve diri birlikteliklerle olacaktır.Hangi iş kolundan emekli olursa olsun, tüm emek arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı sendikamıza üye olmaya çağırıyoruz. Emekliler artık yalnız değilsiniz. Yanınızda sizin için çalışan bir sendikanız var. Farklı görüşlere de sahip olsak hepimiz, insanca yaşamayı ve yıllarca çalışarak yarattığımız mal ve hizmetten gelişme payını istiyoruz. Bu pay için emeklilerinde toplu iş sözleşmesi yapması elzemdir. Toplu iş sözleşmesi yapma hakkımızı istiyoruz ve alacağız.

Açıklamanın ardından grup, slogan atarak dağıldı.

Muğla Marmaris\'ten Emekli-Sen\'den Meydana Üye Kaydı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Marmaris'ten Emekli-Sen'den Meydana Üye Kaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement