Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde Deprem Bölgesine Ulaştırılmak Üzere Kışlık Kıyafet ve Battaniye Üretiliyor - Son Dakika
Güncel

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde Deprem Bölgesine Ulaştırılmak Üzere Kışlık Kıyafet ve Battaniye Üretiliyor

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nde, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere çocuk ve yetişkinler için panço, atkı, bere, boyunluk, pantolon, kaban, pijama gibi kıyafetler ve battaniye ile çocuklar için oyuncak üretiliyor.

07.02.2023 17:37  Güncelleme: 18:39

ESMA TURAN

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere çocuk ve yetişkinler için panço, atkı, bere, boyunluk, pantolon, kaban, pijama gibi kıyafetler ve battaniye ile çocuklar için oyuncak üretiliyor.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde kurulan atölyelerde yaklaşık 30 usta öğretici depremzedeler için çocuk ve yetişkinler için panço, atkı, bere, boyunluk, pantolon, kaban, pijama, battaniye vb. kıyafetler ile çocuklar için oyuncak üretiliyor. Yapılan kıyafet ve oyuncaklar paketlenerek deprem bölgesine gönderilecek. Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Keleş, hazırlanan malzemelerin yarın yola çıkacağını belirterek, "Muğla Olgunlaşma Enstitüsü olarak, depremin olduğu ilk andan itibaren deprem bölgesine ne yapabiliriz diye paylaştığımızda arkadaşlarımız, 'Elimizden ne gelirse yaparız' dediler. Bizler de bir batyaniye ile yola çıktık bugün. Çocuklarımıza oyuncak, panço, bere, atkı, eşofman takımı ve onları soğuktan koruyacak birçok eşyalar yapmaya başladık. Yarın inşallah yola çıkacak" diye konuştu.

"İNŞALLAH ONLARI ISITABİLİRİZ"

Usta Öğretici Zeynep Karaca, "Ülkemizin yaşadığı deprem afetinden dolayı bütün afetzedelere geçmiş olsun diyoruz. Biz de Muğla Olgunlaşma Enstitüsü olarak elimizden geldiğince yün şallar hazırlıyoruz. İnşallah onları ısıtabiliriz" dedi.

Depremzedeler için battaniye diken Süreyya Eraslan da, "Yaşadığımız bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Onlara yardımcı olmak için elimizden gelen şeyleri yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

MESLEK LİSESİ FIRININDA 20 BİN ÇÖREK ÜRETİLİYOR

Öte yandan Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan fırın atölyesinde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere ilk etapta 20 bin çörek hazırlandı. Besin değeri yüksek ve uzun süre tazeliğini koruyan çörekler deprem bölgesine gönderilecek.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü\'nde Deprem Bölgesine Ulaştırılmak Üzere Kışlık Kıyafet ve Battaniye Üretiliyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Muğla Olgunlaşma Enstitüsü'nde Deprem Bölgesine Ulaştırılmak Üzere Kışlık Kıyafet ve Battaniye Üretiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement