Mülteci Hakları Merkezi'nden Mülteciler İçin Arama Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Mülteci Hakları Merkezi'nden Mülteciler İçin Arama Toplantısı

Mülteci Hakları Merkezi\'nden Mülteciler İçin Arama Toplantısı

İstanbul merkezli olarak faaliyet gösteren Mülteci Hakları Merkezi, Türkiye'nin her bölgesinden yerel gazete, haber ajansı ve medya çalışanlarının katılımıyla, Suriyeli sığınmacılar özelinde, arama toplantısı düzenledi.

17.01.2016 14:33

İstanbul merkezli olarak faaliyet gösteren Mülteci Hakları Merkezi, Türkiye'nin her bölgesinden yerel gazete, haber ajansı ve medya çalışanlarının katılımıyla, Suriyeli sığınmacılar özelinde, arama toplantısı düzenledi. Merkezin direktörü Oktay Durukan, "Sığınmacılar konusunda, Türkiye'nin kurumları zorlanıyor, uluslararası kuruluşular zorlanıyor, sığında meselesini yönetmek için artık Türkiye'nin uzun vadeli politikalar oluşturmaya ihtiyacı var. Bu noktada kamuoyunun, toplum kesimlerinin, siyaset aktörlerinin nabzını en yakından tutan gazetecilerle, böyle bir toplantı yaptık" dedi.

Türkiye'ye çeşitli gerekçelerle gelen mültecilere yönelik özellikle hukuksal anlamda çalışmalarını sürdüren İstanbul merkezli Mülteci Hakları Merkezi, son yıllarda yaşanan göçlere yönelik bir dizi çalışma başlattı. Türkiye'nin farklı illerinde mülteci haklarına yönelik hukuksal destek çalışmalarını yürüten merkezin, bu faaliyetlerinin bir ayağını medya temsilcileriyle yaptığı toplantı oluşturdu.

SORUNU YAŞAYAN GAZETECİLER DİNLENDİ

Özellikle ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye göç eden Suriyeliler özelinde yaşanan sorunlar, İzmir, Gaziantep, Şanlı Urfa, Adana, Ankara ve İstanbul'dan gelen gazetecilerle tartışıldı. Toplantıya Doğan Haber Ajansı'nın yanı sıra, yerel gazetelerin yanı sıra çeşitle medya kurumlarında çalışan gazetecilerle konuşmacı olarak, hazır bulundu. Açılış konuşmasını Mülteci Hakları Merkezi Direktörü Oktay Durukan'ın yaptığı arama toplantısında, daha sonra katılımcılar, hem kendi bölgelerinde yaşanan olaylara yönelik deneyimlerini, hem de soruna yönelik çözüm önerilerini sıraladı. Merkezin gazetecilerin bu anlatımlarının yanı sıra kendi çalışmalarını da kapsayacak şekilde, çalışmalar yürüteceği açıklandı.

TÜRKİYE'NİN UZUN VADELİ POLİTİKALARA İHTİYACI VAR

Arama toplantısına yönelik açıklama yapan Mülteci Hakları Merkezi Direktörü Oktay Durukan, sığınmacılar konusunda, Türkiye'nin kurumlarının yanı sıra, uluslararası kuruluşların da zorlandığını ifade etti. Sığınma meselesini yönetmek için artık Türkiye'nin uzun vadeli politikalar oluşturmaya ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Oktay Durukan, "Son beş yıla baktığımız zaman çok önemli adımlara atıldı hakkını teslim edelim. Bundan sonra artık Türkiye'ye sığınan bu insanların, uzunu vadeli olarak Türkiye'de kalabileceği tezinden hareketle daha da cesaretli daha da ileri adımlar atılması gerekiyor. O noktada işte kamuoyunun bu sığınma olgusunu, Türkiye'nin önündeki seçenekleri daha izlemesi lazım. O noktada kamuoyunun, toplum kesimlerinin, siyaset aktörlerinin nabzını en yakından tutan gazetecilerle, böyle bir toplantı yaptık. Bugün gelinen noktayı nasıl görüyoruz. Hem sığınma meselesinin zorluklarını ileriye yönelik durumlarda nasıl yaparız, hem de insanlara nasıl en etkili şekilde anlatırız ona yönelik çalışma yapıyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mülteci Hakları Merkezi'nden Mülteciler İçin Arama Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement