Mumcu’ya Sevgi Seli - Son Dakika
Güncel

Mumcu’ya Sevgi Seli

Mumcu’ya Sevgi Seli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu İle Demokrasi Şehitleri Adına İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde Anma Etkinliği Düzenledi.

25.01.2011 11:26

İzmirliler tarafından büyük ilgi gören etkinliği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da izledi.

Anma gecesi, Fatih Paşalı ve Nagihan Yazıcı'nın slayt gösterisi eşliğinde Uğur Mumcu'nun "Ben bugün ne yazsam" yazısını seslendirişi ile başladı. Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uğur Mumcu ve hain saldırılarda yitirilen nice aydınların anıları önünde saygıyla eğildiğini belirterek, "Biz gidenlerimizi Çanakkale'den,Sakara'dan, 9 Eylül'den, 68 duruşundan, 78 fırtınasından anımsıyoruz, buralardan güç alıyoruz. Onlar bizim değerlerimizdi. Söyledilleri, öngördükleri, savundukları bugün yaşadıklarımıza baktığımızda, hala dipdiri, hala yaşıyor. Onların bedenlerini bizden kopardılar ama aldandılar. Bu uzun yürüyüşte, hep yanımızda olduklarını, olacaklarını düşünmediler. Unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı, cesaret ve kararlılıkla bir kez daha yineliyorum" diye konuştu.

Daha sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Başkanı Atilla Sertel'in yönettiği, gazeteci yazar Ali Sirmen, Ümit Zileli ve Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık'ın katıldığı panele geçildi. Ocak ayının gazeteciler için hüzünlü bir o kadar da mücadelenin doruğa çıktığı bir ay olduğunu söyleyen Atilla Sertel, "Onlar ölmedi. Yaşıyor ve hala görevlerini görüyorlar. Çağdaş, demokratik Türkiye'nin bayraktarlığını yapıyorlar. Ancak şimdi yöntem değişti. Aydınlarımızı cezaevlerine atıyorlar. Önce bedenlerinin ağır ağır ardından da ruhlarının ölmesini istiyorlar. Ama onlar direniyor, mücadele ediyorlar" diyerek Mustafa Balbay'ın ve Tuncay Özkan'ın Silivri'den yazdığı mektupları dinleyicilerle paylaştı. Gazeteci-Yazar Ümit Zileli'nin ardından söz alan Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık ise "Bizden öncekiler Cumhuriyetin değerlerini, kıymetini bize doğru şekilde özümsetmediler. Biz de bu görevi tam olarak yerine getiremedik. Gelecek kuşaklar için akıllı insanlar olarak davranmalı ve sorumluluk almalıyız" dedi. Gazeteci-Yazar Ali Sirmen de anma etkinliğinde Uğur Mumcu ile ilgili anıları dinleyicilerle paylaştı. Uğur Mumcu'nun iki konuya çok önem verdiğini belirten Sirmen, "Bilgi sahibi olmadan düşünce sahibi olan topluma doğru gidiyoruz. Bugün medya görevini yerine getirmiyor. Neden sonuç ilişkini reddeden ve her olay karşısında 'Bize bir şey olmaz abi' deniyor. 'Bir şey olmaz abi' diyen topluluklarda da demokrasi olmuyor" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, panelin sonunda panelistlere teşekkür ederek çiçek armağan etti. Etkinlik Sadık Gürbüz'ün konseri ile son buldu.

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nin girişinde Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı 'nın "Neden Öldürüldüler" sergisi de İzmirliler tarafından büyük ilgi gördü. Sergide faili meçhul cinayetlere kurban giden aydınların, gazetecilerin, yazarların, sendikacıların, hukukçuların özgeçmişleri ve o dönem gazetelerde çıkan haberler yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mumcu’ya Sevgi Seli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement