Münevver'in Avukatı: Genel Af Çıkarsa Özgecan'ın Katili Serbest Kalır - Son Dakika
Güncel

Münevver'in Avukatı: Genel Af Çıkarsa Özgecan'ın Katili Serbest Kalır

Münevver Karabulut cinayetinde ailenin avukatlığını yapan Rezan Epözdemir "Genel af bütün mahkumları kapsar. Bu durumdan Özgecan'ın katili de faydalanır" dedi.

16.02.2015 14:37  Güncelleme: 15:52

HABERLER.com/ Olgun KIZILTEPE 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın Tarsus'ta insanlık dışı şekilde katledilişi Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Milyonlar, bulabildikleri her mecradan korkunç cinayete karşı tepkisini dile getirdi. Öfke dalgasıyla birlikte sosyal medyada 'idam geri getirilsin' tartışmaları da başladı. Siyasilerden de ardı ardına, 'İdam tartışılabilir' mesajları geldi.

"KATİL ZANLISI MÜEBBETLE YARGILANACAK"

Özgecan Aslan cinayetinde adli soruşturmanın işleyişiyle ilgili, Münevver Karabulut'un ailesinin avukatlığını üstlenen Rezan Epözdemir çarpıcı bilgiler verdi. Türkiye'de şu anda 74 tane kadın cinayeti ve kadın şiddeti davasını herhangi bir maddi çıkar gözetmeksizin üstlendiklerini belirten Epözdemir "Özgecan Aslan cinayetine ilişkin soruşturmaya kısıtlama getirildi. Gizlilik kararı bilindiği üzere yeni yargı paketiyle geldi. Katil zanlısı tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılananacak. Cinayete yardım edenlerin de eyleme katıldıkları tespit edilirse onlarda müebbetle yargılanacak. Ancak insanlık dışı bu cinayete yardım edenlerin eyleme katılmadıkları tespit edilirse yardım ve yataklıktan alt sınır 6 ay, üst sınır 5 yılla yargılanacak. Özgecan dosyası, Münevver Karabulut gibi tartışmaya mahal vermeyecek bir dosya... Sanıklar suçu işlediklerini kabul ettiler." dedi.

"CEZAİ İNDİRİM OLMAZ"

Özgecan'ın katil zanlısı Suphi Altındöken için herhangi bir cezai indirim olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Epözdemir, "Zanlı için herhangi bir cezai indirim olacağını düşünmüyorum. Kanaatimce mahkeme de öyle yapacak. Suçu işleyen kişi ifadesinde her şeyi itiraf etmiştir. Bu cinayet hunharca, canice, canavarca işlenmiş bir cinayettir. Mahkeme en ağır cezayı verecektir diye düşünüyorum" dedi.

İDAM CEZASI VE AF TARTIŞMALARI

Özgecan Aslan cinayeti sonrası gerek kamuoyunda gerekse hükümet kanadından yeniden dillendirilmeye başlanan idam tartışmalarına da değinen deneyimli hukukçu şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'de ne yazık ki kadın cinayetleri için gereksiz cezai indirimler uygulanıyor. Bu cezai indirimler cezaların caydırıcılığını azaltıyor malesef. Yargıda bu yönde bir eksiklik var. Bu aşamada herkes idamı isteyebilir ve savunabilir. Bunun için gerekli hukuki adımlar da atılabilir. Ancak idam cezasından önce yargıdaki bu tahrik indirimi uygulamasına yeni bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Türkiye'de kadınlar için bir ihtisas mahkemesi kurulması şart. Olası bir genel af, Özgecan'ın katillerinin de dışarı çıkması anlamına geliyor. Bu noktada affın kapsamı büyük önem taşıyor."

"ÖZGECAN'IN AİLESİNDEN TEKLİF GELİRSE..."

Münevver Karabulut cinayetinde başarılı bir savunmaya imza atan Epözdemir, Özgecan Aslan'ın ailesinden bir teklif gelmesi durumunda davayı kabul edip etmeyeceği sorusuna "Özgecan'ın ailesinden bir öneri gelirse sosyal sorumluluk projesi kapsamında seve seve kabul ederiz" yanıtını verdi.

Münevver\'in Avukatı: Genel Af Çıkarsa Özgecan\'ın Katili Serbest Kalır
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Münevver'in Avukatı: Genel Af Çıkarsa Özgecan'ın Katili Serbest Kalır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • UGUR: AKP SAYESİNDE GENEL AFDA CIKACAK İMRALIDAKİNİ BİR BAHANE BULUP CIKARTACAKLAR. 19 4 Yanıtla
  • HALKÇI: BİZİM KİLER ASAMAZ İŞİDE VERELİM BU İŞİ Bİ KAFES YAPSIN 15 1 Yanıtla
  • selim atak: Bu kızı nasıl öldürdülerse aynı şekilde öldüreceksin bunları 14 1 Yanıtla
  • Hakan: Benim iki kızım var bu yaratıgin kafasına sıkmaya adayım hemde şimdi 11 1 Yanıtla
  • GERÇEK: benim kanatim idam ona ödül olur ağırlaştırlmış ömür boyu en güzeli çünkü onlara af vurmuyor 7 3 Yanıtla
  • Kemal: BASIN HABER TUTSUN DİYE KONUYU NERDEN NEREYE BAGLIYOR MÜNEVVER KARABULUT AVUKATINA KADAR GELDİ 9 1 Yanıtla
  • YALÇIN CAN: KISASA KISAS 8 1 Yanıtla
  • erkan: çıkacak tabii kardeşim genel af bu. burda suç adamın mı. genel affı devlet çıkarıyo 3 6 Yanıtla
  • tax: Bu politikacilar insanlarla dalga geciyor. 9 0 Yanıtla
  • talip: AF ÇIKSIN İÇERİDE FAZLA YATMASA DA OLUR. . DIŞARIDA ZATEN ONU YATIRMAYACAKLAR. . . . . . . . 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement