Muş-Soğuklar Muş'ta Su Şebekesini Vurdu - Son Dakika
Güncel

Muş-Soğuklar Muş'ta Su Şebekesini Vurdu

Muş-Soğuklar Muş\'ta Su Şebekesini Vurdu

Su Kaynakları Buz Tuttu, Borular Dondu, Vatandaşların Yardımına İtfaiye Ekipleri Koştu

12.02.2011 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SU KAYNAKLARI BUZ TUTTU, BORULAR DONDU, VATANDAŞLARIN YARDIMINA İTFAİYE EKİPLERİ KOŞTU

*6 TON KAPASİTELİ ARAÇLARLA EVLERE SU SERVİSİ YAPAN EKİPLER, GÜNDE 2-3 KEZ SU NAKLİ GERÇEKLEŞTİRİYORLAR.

Muş'ta etkili olan soğuk hava, şehir içme suyu şebekesini vurdu. Kente su sağlayan kaynakların buz tutmasının yanısıra mahallelere su taşıyan boruların donması bazı mahalleleri susuz bıraktı. Kış ortasında susuz kalan vatandaşların yardımına itfaiye ekiperi koştu. 6 ton kapasiteli araçlarla evlere su servisi yapan ekipler, günde 2-3 kez su nakli gerçekleştiriyorlar.

Dondurucu havanın etkili olduğu Muş'ta Minare ve Kale Mahellelerine su taşıyan şebeke dondu. İçme suyu şebekesinde meydana gelen don sebebiyle susuz kalan vatandaşların yardımına Muş Belediyesi itfaiye ekipleri koştu. Altı tonluk itfaiye aracıyla mahallelere giden ekipler, kapı kaşı dolaşarak su almaları için vatandaşları uyarıyorlar. Ellerinde kovalarla itfaiye aracına gelen vatandaşlar, evlerinin su ihtiyacını karşılamaya çalışıyorlar. Günde 2-3 kez su servisi yapılan mahalleler, bir an evvel havaların ısınarak donan şebekenin çalışması için dua ediyorlar.

BUZ TABAKASINI KIRIYORLAR

Şehir şebekesine su taşıyan boruların donmasına sebep olan soğuklar, kentin su ihtiyacını karşılayan kaynakları da buza çevirdi. Şehre su akışını durduran donmaya karşı belediye ekipleri, her gün su kaynağına gelerek buz kütlelerini kırıyorlar. Buzların erimesiyle şehir şebekesine su akışı sağlanıyor.

Son günlerde etkili olan soğuklar sebebiyle su borularında donma meydana geldiğini belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede (AKP), su verilemeyen mahallelere itfaiye ekiplerinin yardımcı olduğunu belirtti. Başkan Dede, "İtfaiye ekiplerimiz araçlarla mahallelerin su ihtiyacını karşılamaya başladı. Donan boruların açılması için de çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında su kaynaklarındaki donmada şehire su verilmesini engelliyor. Her gün görevli arkadaşlarımız su kaynaklarına gidip donan alanlarda kırma işlemi yapıyor. Bu şekilde şehrin su ihtiyacını karşılayabiliyoruz" dedi.

Görütü Dökümü:

----------------------------

-itfaiyenin mahalleye girişi

-Mahalleliye su dağıtması

-Vatandaşlarla röp.

Haber- Kamera: MUŞ, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş-Soğuklar Muş'ta Su Şebekesini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement