Muş'ta 40 Öğrenci Sütten Zehirlendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Muş'ta 40 Öğrenci Sütten Zehirlendi

Muş\'ta 40 Öğrenci Sütten Zehirlendi
03.05.2012 12:22

Muş'un merkeze bağlı Çöğürlü Köyü'nde 40 ilköğretim okulu öğrencisi, 'Okul Sütü Programı' kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Muş'un merkeze bağlı Çöğürlü Köyü'nde 40 ilköğretim okulu öğrencisi, 'Okul Sütü Programı' kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu'nda, sabah öğrencilere süt dağıtılmasının ardından 40 çocukta karın ağrısı ve kusma şikayeti başladı. Muş Devlet Hastanesi Çocuk Bölümü Acil Servisi'ne kaldırılan çocuklara ilk müdahale yapıldı. Duruma tepki gösteren veliler, çocuklarına tarihi geçmiş sütlerin dağıtıldığını iddia etti. Doktorlar ise zehirlenen öğrenci sayısının artabileceğini söyledi.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Yıldız, Ddün saat 10 itibariyle süt dağıtımına başladıklarını kaydetti. Yıldız, "Şu ana kadar tarafımıza iletilen herhangi bir zehirlenme vakası yok. Sadece bir okulda 40 öğrencimizin henüz tahlil ve tetkikleri devam etmekte. Bunun sütten kaynaklandığı konusunda net bir bilgi yok. Tahliller tamamlandıktan sonra gerekli açıklama valiliğimiz tarafından yapılacaktır. Bu konuda kesin sütten zehirlenme diye bir durum söz konusu değil" dedi. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş'ta 40 Öğrenci Sütten Zehirlendi - Son Dakika


Advertisement