Mustafa Topkara ADA AVM'de - Son Dakika
Güncel

Mustafa Topkara ADA AVM'de

Mustafa Topkara ADA AVM\'de

Psikolog Mustafa Topkara; "İlişkilerin Psikolojisi"ni ADA AVM'de imzaladı

16.04.2012 09:01

Sakarya'nın yetiştirdiği ünlü Gazeteci Yazar Psikolog Mustafa Topkara; "İlişkilerin Psikolojisi" ismini verdiği 640 sayfalık son kitabını ADA AVM'de düzenlediği imza günü ve Kahve Dünyası'nda da gerçekleştirdiği söyleşiyle tanıttı.

Daha önce sırasıyla; "Bir genç kızı dramı, Kadın beyni nasıl çalışır?, Erkek psikolojisi, Psikologa gitmek caiz mi?, Kadının yanılgısı, Sadece Sevmek yetmez ve Herkes için mutlu evlilik" adlı psiokoloji içerikli 7 eseri bulunan Gazeteci Yazar Psikolog Mustafa Topkara; 2 yıllık bir çalışma ile hazırldığı 640 sayfalık son kitabını olan "İlişkilerin Psikolojisi" adlı 8. kitabını da çıkardı. Haftasonu Ada Alışveriş Merkezi (ADA AVM) Kahve Dünyası'nda düzenlediği kısa bir söyleşiyle, yeni kitabını yakın dostlarına anlatan Mustafa Topkara; ADA AVM fasatfood katında da gerçekleştirdiği imza günüylede, okuyucularının kitaplarını imzaladı.

KADIN & ERKEK İLİŞKİLERİN PSİKOLOJİSİ

Kitabında ilişkilerin hayatımıdaki önemli ve ilişkilerde yaşadığımız sorunların nedeni üzerinden analizler yapan Psikolog Mustafa Topkara; hem kitabı hem de "ilişkilerimizle" ilgili şunları söyledi: "İlişki insan için en temel ihtiyaçtır. Fiziksel ihtiyaçları gibi olmazsa olmazıdır. İnsan İlişkiyle insan olur. Anne ve anne yavrusu arasındaki ilişkiyle insan ortaya çıkar. Bu ilişki olmaksızın bir insandan söz etmek mümkün değildir. Anne ve sonrasında aile ve toplumla "dil" üzerinden kültür içine dahil olan anne yavrusu, insan olabilmek, bir "ben" olabilmek için "ilişki"ye ihtiyaç duyar.

Bu anlamda hepimiz "ilişki"ye/ilişkilerimize bağımlıyız. Alemize, Karşı cins ilişkilerimize, çocuklarımıza, yakınlarımıza ve dostlarımıza, işimize, evimize, şehrimize ve hayatla kurduğumuz tüm bağlantı noktalarına bağımlıyız. Bunlara duyduğumuz ihtiyaç oranında bağımlılığımız kendini gösteriyor. Var olmak ve yaşayabilmek için ihtiyaç duyduğumuz ilişkiler, duyduğumuz ihtiyaç nedeniyle sergilediğimiz olumsuz davranışlarla onları bozan, karşımızdakine kendini kötü hissetteiren, bizi mutsuz eden süreçlere itiliyor. ilişkileri kendimizi ve karşımızdakini mutlu edecek noktaya çekebilmenin yolu, ilişkiye olan bağımlılığımızın bağlılık noktasına indirgenmesidir. Bunu sağlayabilmek içinse insanın kendini anlaması gerekir. Ne hissettiğini, neden hissettiğini, hislerindeki karmaşaların nereden geldiğini, davranışlarını neden sergilediğini bilmesi gerekir.

"İlişkilerin psikolojisi" adlı kitabım, kadın erkek ilişkilerini merkeze alarak, insanın tüm çevresiyle ve en özelde kendisiyle kurduğu ilişkiyi analiz ediyor. Çözüm odaklı değil, analiz ve anlama odaklı olarak ilişkilerimizi, duygularımızı, bağlanma biçimlerimizi ve ilişkilerimizdeki sorunları analiz ediyor. Okurun kendini anlamasına ışık tutmaya çalışıyor. Kadın erkek ilişkilerindeki temel sorunlar olan; aldatma, öfke sorunu, yalan, kıskançlık, rekabet ve başkaca ilişkide sorun yaratan davranış sorunlarını nedenleri ve süreçleriyle analiz ediyor, bu sorunların çözümüne ışık tutuyor"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mustafa Topkara ADA AVM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement