Musul'un Eski Valisi'nden Skandal Sözler! "IŞİD'den Öğreneceklerimiz Var" - Son Dakika
Güncel

Musul'un Eski Valisi'nden Skandal Sözler! "IŞİD'den Öğreneceklerimiz Var"

Musul\'un Eski Valisi\'nden Skandal Sözler! "IŞİD\'den Öğreneceklerimiz Var"

Musul'un eski Valisi El Nuceyfi, Musul halkının Şiiler tarafından kurtarılmaktansa terör örgütü IŞİD kontrolü altında yaşamayı tercih edeceğini savunarak "IŞİD'den öğreneceklerimiz var" dedi.

06.06.2016 16:07  Güncelleme: 16:12

Esil el Nuceyfi, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un eski valisiydi. El Nuceyfi, İngiliz Telegraph gazetesine konuştu. El Nuceyfi, Musul halkının Şiiler tarafından kurtarılmak yerine terör örgütü IŞİD kontrolü altında yaşamayı tercih edeceğini savunarak "IŞİD'den öğreneceklerimiz var" ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ MUSUL'U IŞİD'DEN GERİ ALMAK"

El Nuceyfi, IŞİD'e karşı kurdukları ve Sünnilerden oluşan 10 bin kişilik yerel milis gücün Başika kampında Türk askerleri tarafından eğitildiğine değinerek amaçlarının Musul'u IŞİD'den geri almak olduğunu söyledi.

"IŞİD, ÖĞRENİLECEK ŞEYLER VAR"

"IŞİD 2014'te Musul'u almayı başardı çünkü o dönemde halk hükümetlerinin kendilerini umursamadığını düşünüyordu. Irak ordusunu kendilerini temsil etmeyen bir işgal gücü olarak görüyorlardı." diyen El Nuceyfi, şunları söyledi: "Musul'da yaşayanların bir bölümü her ne pahasına olursa olsun IŞİD'den kurtulmak istiyor. Çoğunluk ise bir Şii ordusu tarafından kurtarılmaktansa IŞİD kontrolünde olmanın daha olacağına inanıyor." IŞİD'den öğrenilecek şeyler olduğunu savunan eski vali, "Biz de onların (IŞİD'in) yaptığı bazı şeylere katılıyor, bazılarına katılmıyoruz. IŞİD'in getirdiği değişiklikleri izlemeli ve daha önceki duruma dönmemeliyiz" diye konuştu.

MUSUL'UN IŞİD'İN ELİNE GEÇMESİNDE ROLÜ OLDUĞU GEREKÇESİYLE GÖREVİNDEN ALINMIŞTI

El Nuceyfi, Irak Parlamentosu tarafından Musul'un IŞİD'in eline geçmesinde rolü olduğu gerekçesiyle görevinden alınmıştı.

Kaynak: Vatan.

Son Dakika Güncel Musul'un Eski Valisi'nden Skandal Sözler! 'IŞİD'den Öğreneceklerimiz Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • KAYSERI ..SARI KIRMZI: alalqh belani versinnnnn 16 6 Yanıtla
  • Anlaşıldı: Musulun niye düştüğü anlaşılıyor bu adam ölümle cezalandırılmalı 6 2 Yanıtla
  • cccc: Gerçek islam bu değil... 1 0 Yanıtla
  • Mehmet: Bu adam eşbaşkanın kankası 0 0 Yanıtla
  • lice: bu salağı arkasına bakmadan kaçarken hatırlıyorum 0 0 Yanıtla
  • doğru söylemiş: Saddamdan sonra şiilerin sünniler üzerinde yoğun bir baskısı ve şiddeti var,çünkü amerikanın desteğiyle iktidarda onlar var. 0 0 Yanıtla

Advertisement