Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika - Son Dakika
Güncel

Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika

Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika

İstanbul Modern, ABD'den önemli müze profesyonellerini İstanbul izleyicisiyle düzenli olarak buluşturacak yeni bir konuşma dizisi gerçekleştiriyor.

23.11.2012 15:09

Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika, çağdaş müzeciliğin ve geniş anlamda müze deneyiminin ayrıntılı biçimde ele alınacağı yeni bir iletişim platformu olmayı hedefliyor.

ABD'deki müzeciliğin geçmişi ve sanat kurumları günümüzün müze uygulamaları üzerinde iz bırakarak tüm dünyadaki kültürel kurumların işleyişini etkiledi. ABD'nin önde gelen müzelerinin direktör, küratör ve departman yöneticilerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları için İstanbul'a davet edilmesi bu bakımdan önem taşıyor. Konuşmalar, müze yönetimi, küratöryel pratikler, koleksiyonlar ve arşivler, izleyici oluşturma ve halkla ilişkiler, eğitim ve sosyal programlar, etkinlik programları, yerel ve küresel pazarlama ve iletişim stratejileri, yeni teknolojiler, müze mimarisi ve müze iç alanlarının yeniden tanımlanması gibi temel konulara odaklanıyor. Türkiye'deki ABD Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika kapsamındaki konuşmalar 2013 yazına kadar devam edecek.

MÜZELER KONUŞUYOR: PAZARLAMA

Laura Miller

Guggenheim Müzesi, New York Pazarlama Direktörü

27 KASIM SALI 17:00

Laura Miller, müzelerdeki pazarlama pratiklerinin son yıllardaki gelişimi üzerine bir konuşma yapacak. Konuşma, Guggenheim Müzesi'nin yerel ve küresel izleyicilere ulaşma potansiyelini artıran interaktif web ve sosyal medya girişimlerindeki hızlı büyümeye odaklanacak. Miller, kendi içinde giderek farklılaşan bir izleyici kitlesini müzenin içinde, dışında ve online olarak müzeyle buluşturmak adına geliştirilen iletişim ve pazarlama pratiklerine örneklerle değinecek.

MÜZELER KONUŞUYOR: DİJİTAL MEDYA

Erin Coburn

Metropolitan Müzesi, Dijital Medya Direktörü

14 ARALIK CUMA 19:00

Erin Coburn, müze deneyimini çeşitlendirmek adına kullanılan dijital medya olanaklarını değerlendiren bir konuşma yapacak. Ziyaretçilerin müzelerdeki sanat çalışmalarını izleme, araştırma ve deneyimleme sürecini yeni teknolojilerin nasıl değiştirebileceğini değerlendirecek. Coburn, ayrıca, dijital medya ve yeni teknolojinin sunduğu fırsatların müze dışına çıkarak online ziyaretçilere hangi yollardan ulaşılabileceğini de örneklerle anlatacak.

Etkinlikler ücretsizdir.

Konuşma dili İngilizcedir. Simültane çeviri yapılacaktır.

Katılım için rezervasyon gereklidir.

Bilgi ve rezervasyon: etkinlik@istanbulmodern.org

Görsel Künyeleri

San Francisco Modern Sanat Müzesi

Ön Cephe © San Francisco Modern Sanat Müzesi

Fotoğraf: Henrik Kam

Solomon R. Guggenheim Müzesi. Fotoğraf: David Heald.

Solomon R. Guggenheim Müzesi'nin ismi ve görüntüsü The Solomon R. Guggenheim Vakfı adına tescillidir. İzinle kullanılmıştır.

Metropolitan Sanat Müzesi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement