"Nasreddin Hoca'nın şapkası" kabaklar ilgi görüyor - Son Dakika
Güncel

"Nasreddin Hoca'nın şapkası" kabaklar ilgi görüyor

"Nasreddin Hoca\'nın şapkası" kabaklar ilgi görüyor

Emekli bir ziraat mühendisi tarafından Almanya'dan getirtilen tohumlardan üretilen ve "Nasreddin Hoca'nın şapkası" olarak nitelendirilen kabaklar ilgi görüyor.

18.11.2013 14:12

Emekli bir ziraat mühendisi tarafından Almanya'dan getirtilen tohumlardan üretilen ve " Nasreddin Hoca'nın şapkası" olarak nitelendirilen kabaklar ilgi görüyor.

Tarlasında ürettiği kabakları Edremit'te kamyonetinin arkasında satan emekli ziraat mühendisi Ömer Faruk Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, süs kabaklarının tohumunu Almanya'dan getirttiğini bildirdi.

Kabakları Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesindeki tarlasında yetiştirdiğini belirten Yaşar, "Bu kabak türüne 'Nasreddin Hoca'nın şapkası' deniliyor. Görünümü itibarıyla gerçekten de çok andırıyor. Bu yıl ilk kez üretiyorum bu kabaklardan. İlk mahsul olarak yaklaşık 200 kabağım oldu" dedi.

Yaşar, bu türlerin genellikle dekoratif amaçlı kullanıldığını ifade ederek, yemeğinin de yapıldığını anlattı. Kabakların dikkatli toplanması halinde iki yıl dayandığını vurgulayan Yaşar, iriliğine göre tanesini 3 ile 5 lira arasında sattığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Nasreddin Hoca'nın şapkası' kabaklar ilgi görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement