Nehir Derneği'nden Yetimlere Bayramlık - Son Dakika
Son Dakika Logo

Nehir Derneği'nden Yetimlere Bayramlık

Nehir Derneği\'nden Yetimlere Bayramlık
22.10.2012 08:22

Nehir Derneği 100 yetim çocuğumuza ve annelerine bayramlık ayakkabı giydirdi.

Kurban Bayramı öncesinde Antakya'da Faaliyet gösteren Nehir Derneği 100 yetim çocuğa ve annelerine bayramlık ayakkabı giydirerek onları sevindirdi.

Ayakkabı Mağazasında açıklama yapan Nehir Derneği Başkanı Mehmet Aksu: 'Yaklaşan Mübarek Kurban Bayramı öncesinde yetim çocuklarımıza ve annelerine bayramlık ayakkabı giydirmenin mutluluğu içindeyiz. Okulların açılması ile 85 yetim çocuğumuza okul çantası ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunmuştuk. Bugünde hayırsever kardeşlerimizin katkıları ile toplumun bizlere emaneti olan bu yetim çocuklarımıza ve ailelerine küçük bir katkı sunmanın huzuru içindeyiz.

Burada ilginç diyaloglara ve bizlere gurur veren tablolara şahit olmaktayız. Yapılan yardımlar sırasında karşılaştığımız birkaç anı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ramazan Bayramı sırasında 4 yetim çocuğumuzu giydirdiğimizde annelerinin ağladığını gördüğümde acaba bir şey mi oldu da üzüldü diye düşündüm ve bayan gönüllülerimize anneyle ilgilenmelerini varsa bir talebinin karşılanmasını istedim. Gönüllülerimiz görüştükten sonra yanıma gelerek bayanın eşinin 4 yıl önce öldüğünü ve eşiyle beraberken bile hiçbir zaman çocuklarına bayramlık alamadıklarını, böyle bir günü gösterdiği için Allah'a şükür ettiğini ve hayırseverlere de teşekkür ettiğini ve mutluluktan dolayı ağladığını belirtince bizlerde yaptığımız işlerden dolayı mutlu olduk ve gurur duyduk. Bugün ise iki yetim çocuğumuza ve annelerine ayakkabı giydirme sırasında annenin bir saate yakın ayakkabı beğenmekte zorlandığını gördüm, en sonunda istediği ayakkabıyı beğenip aldıktan sonra, gayri ihtiyari 15 yıldır ayağıma bir ayakkabı alamamış ve giymemiştim dedikten sonra hüzünle karışık mutluluğu yüzünden okunuyordu.

Mutluluğu ve hayrı uzaklarda aramayalım, istersek yakınımızda bir yerlerde yetimler ve ihtiyaç sahipleri vardır. Sizlerde bir yetimin elinden tutabilir onlara destek olabilirsiniz. ' dedi.

Nehir Derneği Yetim Çocuklara bir dizi program yaparak sürekli yardımlar yapmaktadır ve hem çocuklara hem de annelerine yönelik bazı eğitim ve sosyal çalışmalarda yapmaktadır. Sizler de Nehir Derneğinde gönüllü olarak faaliyetlere katılabilir ve katkı sunabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nehir Derneği'nden Yetimlere Bayramlık - Son Dakika


Advertisement