Neler Çekmişim Görmeyi Çok İsterdim - Son Dakika
Güncel

Neler Çekmişim Görmeyi Çok İsterdim

Neler Çekmişim Görmeyi Çok İsterdim

Görme engelli 5 fotoğrafçının gözünden gündelik yaşamın detaylarının anlatıldığı "Beş İnsan Bir Duyu" Konulu Fotoğraf Sergisi Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde açıldı.

16.04.2012 19:01  Güncelleme: 18:59

Üsküdar LEO Kulübü tarafından ve Altı Nokta Körler Vakfı ile Kadıköy Fotoğraf Merkezi sponsorluğunda gerçekleştirilen sergide görme engelli 5 fotoğrafçı hayatları boyunca hiç göremeyecekleri kareleri sanatseverlerle buluşturdular.

Beş İnsan Bir Duyu Fotoğraf Sergisi'nin açılışına Altı Nokta Körler Vakfı Başkan Yardımcısı Ecz. Birsen Şapçı, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Murat Demirok, Üsküdar LEO Kulübü Başkanı Merve Ceyrancı ile çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışına gelen görme engelli fotoğrafçı Hülya Vural'ın 'Neler çektiğimi görebilmeyi çok istedim. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Bu sergi bizler için büyük teşvik oldu. Fotoğraf çekmeye devam edeceğim" sözleri sergiyi izlemeye gelenlere duygusal anlar yaşattı.

Sergide, İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır'da yaşayan görme engelli5 fotoğrafçının, toplam otuz eseri yer alıyor.

Fotoğrafların hepsinin kadraj ve ufuk çizgilerinin düzgün olmasının dikkat çektiğini belirten Kadıköy Fotoğraf Merkezi eğitim Danışmanı Ayşe Küçükkurt sergiyle ilgili şunları söyledi: "Üsküdar LEO Kulübü'nden arkadaşlar gelip sergiyi bize anlattıklarında çok heyecanlandık. Bu sergiye ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Engelli arkadaşlarımıza fırsat tanınınca neler yapabileceklerini burada görüyoruz. Gençlerin her zaman yanındayız. Kadıköy Fotoğraf Merkezi sanat galerisi bu tür projeleri her zaman destekleyecektir."

Abdülmecit Yılmaz, Hülya Vural, Okan Tohumeken, Sevda Yılmaz ve Zübeyde İnce'nin katıldığı "Beş İnsan Bir Duyu " Fotoğraf Sergisi, 14 Nisan – 28 Nisan 2012 tarihlerinde

Bahariye Cad. Kadife Sk. Hürmüz Apt. No:43/2 Kadıköy/İstanbul adresindeki Kadıköy Fotoğraf Merkezi'nde gezilebilinir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Neler Çekmişim Görmeyi Çok İsterdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement