Nemrut Kayak Merkezi'nde Kar Festivali - Son Dakika
Güncel

Nemrut Kayak Merkezi'nde Kar Festivali

Nemrut Kayak Merkezi\'nde Kar Festivali

Bitlis'in Tatvan İlçesi bulunan Nemrut Kayak Merkezi'nde 'Kar Festivali' düzenlendi.

16.02.2013 14:23

Bitlis'in Tatvan İlçesi bulunan Nemrut Kayak Merkezi'nde 'Kar Festivali' düzenlendi. Festival kapsamında kayak yarışlarının yanı sıra karda güreş, leğende kayak, kardan adam yarışmaları ile konser verildi.

Bitlis'e 13 kilometre uzaklıkta bulunan Nemrut Dağı'ndaki Kar Festivali'nin bu yıl ilki düzenlendi. Sabah saatlerinde başlayan festivale Vali Veysel Yurdakul, sporcular ve yaklaşık bin kişi katıldı. Nemrut Krater Gölü'nun de bulunduğu Nemrut Kayak Tesisleri'ndeki festival, 7'den 70'e birçok kişinin katıldığı kayak yarışmaları ile başladı. Soğuk havaya rağmen çok sayıda kişinin soyunarak katıldığı karda güreş ve leğende kayak yarışı renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılanların bir kısmı da karda piknik yaptı. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Nemrut Dağı Kayak Merkezi'ndeki festivalde ayrıca kardan adam yarışması düzenlendi. Türk halk müziği sanatçısı Hasan Yılmaz da bir konser verdi.

KAR, TURİSTİK ÜRÜNE DÖNÜŞECEK

Bitlis Valisi Yurdakul, karın anavatanının Bitlis olduğunu, bu nedenle kış turizmi konusunda iddialı olduklarını söyledi. Vali Yurdakul, Tatvan Nemrut Krater Gölü'nün dünyanın en seçkin destinasyonlarından biri olduğunu belirterek, "Burayı özellikli kılan kayağa, bir krater gölü etrafında başlıyorsunuz. Yine dünyanın başka bir harikası olan Van Gölü kenarında manzarayı seyrederek bitiriyorsunuz. Bütün kayak ve kış sporları severleri buraya bekliyoruz. Bugün kış sporları festivalimize güreşle başladık. Ardından kızak yarışmalarımız devam edecek. Gençler ve yaş üstü gruplar arasında kayak yarışması düzlenecek. Kar burada bir yaşam ve hayat biçimi. Biraz dezavantajlı görünüyor. Bu karı dezavantajdan çıkarıp, turistik bir ürüne dönüştürerek, halkımızı kayak merkezimizde sporla buluşturmak istedik. Tesisimiz cıvııl cıvıl. Kar Bitlis'e güzelliğiyle geldi. Bu organizasyonda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bütün kayakseverleri Nemrut Krater Gölümüz'deki kayak merkezimize bekliyoruz. Burada bir festival ve şenlik havası var. Bu bir başlangıç devam edecek"dedi.

ÖÇ,FY(FE/AK) - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nemrut Kayak Merkezi'nde Kar Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement