Nemrut Tepesi'nde Şiir Festivali - Son Dakika
Güncel

Nemrut Tepesi'nde Şiir Festivali

Nemrut Tepesi\'nde Şiir Festivali

Şiir Derneği Nemrut Tepesi'nde Şiir Festivali düzenledi.

08.06.2012 15:16

Yaptığı özgün etkinlikleriyle iyi bir çıkış yapan ŞİİR DERNEĞİ, Dünyanın Sekizinci Harikası olarak bilinen Doğu ile Batı medeniyetini bir arada bulunduran Nemrut Tepesi'nde şiir severlere unutulmaz anlar yaşattı.

Güneşin batışının en güzel izlendiği muhteşem bir manzarada Şiir Derneği "Nemrut Tepesi Şiir Akşamları"nın ikincisini gerçekleştirdi.

Abdullah Uçman, Ali Ural, Adnan Özer, Ömer Erdem, Ahmet Kot, Metin Celal, Nevzat Bayhan tarafından kurulan Şiir Derneği; Adıyamanlılar Vakfı, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Sanayi ve Ticaret odası, İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte tertiplenen "Kalkınma Sempozyumu" sonrasında şiir festivalini de yoğun katılım ile gerçekleştirdi.

Birincisinde Abdullah Uçman, Ali Ural, Adnan Özer, Cumali Ünaldı Hasannebioğlu, Ömer Erdem, Ahmet Kot, Metin Celal gibi ünlü ulusal ve yirmiye yakın yerel şairle Nemrut Tepesi'nde şiir şöleni gerçekleştirmiş, dernek okunan şiirleri "Güneşe seslenmek" adıyla kitaplaştırmıştı.

2 Haziran'da güneşin gurubu sırasında Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan, Şiir Derneği Genel Sekreteri Adnan Özer ile birlikte; Oya Uysal, Kemal Varol, Hasip Bingöl ve yerel şairler şiirlerini seslendirdiler. Güneşin batışını seyreden yüzlerce turist şiir şöleniyle unutulmaz anlar yaşadı.

Festivalde Adıyamanlılar Vakfı, Adıyaman Üniversite'si ve Adıyaman Valiliği adına yapılan selamlamalardan sonra açılış konuşmasını yapan Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan; coğrafi şartların çok sert olduğu, medeniyetlerin buluştuğu, kavşak noktası olan bu yüksek rakımda ikincisini düzenledikleri bu zorlu festivalde emeği geçenlere teşekkür ederek, şiir tadında bu anlamlı festivalin gelişerek devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nemrut Tepesi'nde Şiir Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement