Neo Nazi Davasına,O da Katılacak - Son Dakika
Güncel

Neo Nazi Davasına,O da Katılacak

Neo Nazi Davasına,O da Katılacak

Almanya'nın Rostock kentinde Neo Naziler tarafından öldürülen Elazığlı Yunus Turgut'un kardeşi Mustafa Turgut,duruşmalara katılacak.

30.04.2013 17:45  Güncelleme: 10:49

Almanya'nın Rostock kentinde Neo Naziler tarafından çalıştığı dönercide öldürülen Elazığlı Yunus Turgut'un kardeşi Mustafa Turgut, 6 Mayıs'ta görülmesine başlanacak davanın duruşmalarına katılarak şikayetçi olacağını söyledi. Anne Berivan Turgut ise oğlu Yunus'un katillerinin cezalandırılmasını istedi.

Almanya'nın Rostock kentinde 27 Şubat 2004 günü Neo Naziler tarafından öldürülen Yunus Turgut'un Elazığ'da yaşayan kardeşi, Mustafa Turgut, Münih kentinde 6 Mayıs'ta başlayacak duruşmalara katılacak. 20 yaşındaki Mustafa Turgut, Mahkeme 6 Mayıs'ta, ama bu mahkeme suç cezası üzerine yoğunlaşıyor. Şu anda tam olarak ne olacağı belli değil. Ama mahkemede ortalama 270 bine yakın dosya ele alındı. Hepsi okunup incelendikten sonra ortalama 4 ay süre içinde herhalde mahkeme sonuçlanacak. Sonucunu bekliyoruz dedi.

Almanya'daki avukatları Hasan Dilman ile davayla ilgili sürekli irtibat halinde olduklarını ifade eden Turgut, Şu anda zaten hepsi de bu davanın peşinde olduğu için ortalama 40 güne yakın, yani her öldürülen kişi başına 10 günlük bir süre düşüyor. 10 gün süreyle incelenecek. Mesela bir kişinin öldürülmesi 10 günlük bir süreyle incelenecek. Dava sonuçlandığında da artık her şey ortaya çıkacak. Alman hükümeti tarafından bize davet gönderildi. Onun üzerine biz de mahkemeye gideceğiz. Orada şikayetçi de olacağız. Bir de Türk basınının herhalde mahkemeye alınmayacağı şeklinde söylemler var şu anda. Mahkemeye gittiğimiz zaman sonucunu bekleyeceğiz dedi.

Türkçe bilmediği için Zazaca konuşan 47 yaşındaki anne Berivan Turgut ise adalet isteyerek, Oğlumun katillerinin cezalandırılmasını çok çok istiyorum diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Neo Nazi Davasına,O da Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement