Nesli Tükenmekte Olan Vaşak Araç Çarpması Sonucu Öldü - Son Dakika
Güncel

Nesli Tükenmekte Olan Vaşak Araç Çarpması Sonucu Öldü

Nesli Tükenmekte Olan Vaşak Araç Çarpması Sonucu Öldü

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde nesli tükenme tehlikesindeki vaşak, araç çarpması sonucu hayatını kaybetti. Vaşak, hassas kulaklarıyla en düşük frekanslı sesleri duyarak saklanabilme yeteneğiyle 'ormanın hayaleti' olarak biliniyor.

06.11.2023 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'nın Beypazarı ilçesinde nesli tükenme tehlikesindeki, hassas kulaklarıyla en düşük frekanslı sesleri duyarak saklanabilme yeteneğiyle 'ormanın hayaleti' olarak bilinen vaşak, araç çarpması sonucu öldü. Geçen hafta aynı bölgede bir vaşak, cep telefonuyla görüntülenmişti.

Beypazarı ilçesine bağlı Karaşar Mahallesi yolunda nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak, araç çarpması sonucu öldü. Geçen hafta da Ankara- Nallıhan yolu üzerinde seyahat eden bir kişi, yol kenarına inen bir vaşağa rastlamış ve cep telefonu kamerası ile görüntüsünü kaydetmişti.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin, nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin kırmızı listesinde bulunan vaşak, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince ormana yerleştirilen fotokapanlarda dahi nadiren görüntülenebiliyor. Geceleri avlanan vaşak, yabani tavşan, kemirgenler, orta ve küçük memelilerle besleniyor. Hassas kulaklarıyla en düşük frekanslı sesleri duyarak, saklanabilme yeteneğiyle de 'ormanın hayaleti' olarak biliniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nesli Tükenmekte Olan Vaşak Araç Çarpması Sonucu Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement