Nevşehir'in Göreme beldesinde iki Japon turiste yapılan saldırı ile ilgili Ürgüp'de gözaltına alınan ikinci zanlının, Emniyetteki sorgusunda, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini ve saldırıda kullandığı bıçağı Kızılırmak'a attığını söylemesi üzerine nehirde arama başlatıldı.
AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 3 gündür güvenlik güçleri tarafından olayla ilgili aranan 50 UN 017 plakalı kırmızı renkli otomobil Ürgüp'de durduruldu. Otomobildeki Fatih U. (24) gözaltına alınarak, Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Zanlının Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgusunda, Japon turistlere saldırı ve tecavüz olayını kendisinin gerçekleştirdiğini, saldırıda kullandığı bıçağı Avanos yakınlarında Kızılırmak'a attığı, turistlerden gaspettiği çantayı da Ortahisar yakınlarında yaktığını söylediği öğrenildi.
Polis, Kızılırmak'ta bıçak arıyor
Zanlının verdiği bilgilerden yola çıkan polis, otomobil ve evde yaptığı aramada Japon turistlere ait para ve fotoğraf makinesini buldu. Kızılırmak'a atıldığı söylenen suç aleti bıçağı bulmak için de dalgıç polislerle Kızılırmak'ta arama çalışmaları başlatıldı.
Fatih U'nun baraj inşaatında teknik eleman olarak çalıştığı öğrenildi.
Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurihara ile Hoshie Teramatsu, bıçaklı saldırıya uğramış, Kurihara hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmış, olayla ilgili ilk gözaltına alınan kişi olan Mustafa Volkan Dilaver (27), dün Nevşehir'de çıkarıldığı mahkemece, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından tutuklanarak, cezaevine konulmuştu. - Kayseri
Son Dakika › Güncel › Nevşehir'deki Japon Turistlere Bıçaklı Saldırı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.