İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan kampanya kapsamında, Nevşehir'den Suriye halkına iletilmek üzere 7 TIR dolusu gıda, giyecek ve eşya yardımı yola çıktı.
"Nevşehir'den Halep'e Nevşehir Halkı El Ele" sloganı ile toplanan yardımlar, İHH tarafından oluşturulan toplama merkezinde toplanıyor. 7 TIR dolusu kuru gıda, soba, battaniye, yorgan, halı ve giyecek eşyası düzenlenen törenle Suriye halkına ulaştırılmak üzere Nevşehir'den, Hatay'da oluşturulan kriz merkezine gitmek üzere yola çıktı. Giden 7 tırlarla beraber Suriye'deki iç savaşın başladığı günden bugüne Nevşehir'den Suriye halkına 109 tır yardım gönderilmiş oldu.
Gülbahçe Parkı önünde düzenlenen törene ise Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Müftü Yardımcısı Nazım Haksever ile sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Müftü Yardımcısı Haksever'in yaptığı dua sonrası konuşan İHH gönüllü koordinatörü Baki Öncel, BM'yi Suriye'deki insanlar için yardıma çağırdı. Kimyasal silahlar için Suriye'nin bütün bölgelerine giren Birleşmiş Milletlerin (BM), kuşatma altındaki insanlara bir ekmeği bile göndermediğini belirtti.
Bu gelişmelerin BM için büyük bir ayıp olduğunu kaydeden Öcel, "ABD isteyince Rusya'nın üzerinde bir baskı uygulayabiliyor. Kimyasal silahları çıkarabiliyor. BM'ye soruyoruz; Amerika'nın isteği ve gücü nedir? Dünyadaki rolü nedir? Ne zaman bu rolü oynayacak? Cenevre-2 gibi konferanslar düzenleniyor. Suriye'de insanlar özellikle masum insanlar çocuklar ölürken bu konferanslarda neler yapılır ne kararlar alınır.Nasıl uygulama safhalarına geçirilir hepsi muamma. Dünyadaki otoriteler mutlaka Suriye'ye hem insani yardım, hem de savaşa son verecek adımlar atmalıdırlar. Rusya ve İran üzerinde bir baskı uygulamalıdırlar. Eğer bir baskı uygularsanız bu kuşatmayı kaldırabilirsiniz" dedi.
Suriye'de yaşananların başka ülkede olması halinde dünya otoritelerinin asla suskun kalmaması ve her bir koldan müdahaleye koyulması yorumunu dile getiren Öncel, Suriye lideri Esed'in Lahey'de yargılanması gerektiğine inandıklarını ifade etti.
Suriye halkı için yardımda bulunan hayırsever Nevşehir halkına da teşekkür eden Öncel, "Nevşehirimiz'in asil halkı, siz sembolik de olsa zalime köstek mazluma destek olmaya devam ediyorsunuz. Yiyeceğiniz bir ekmeği, içeceğiniz suyu paylaşıyor, üzerinize düşeni yapmaya çalışıyorsunuz. Siz masum halkın katledilmesine, açlığa ve soğuğa terk edilmesine razı olmadığınız için, ensar oluyor muhacirlere sahip çıkıyorsunuz. Bir farzı yerine getirip sahabe ahlakını yaşıyorsunuz" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Nevşehir'den Suriye Halkına Yardım Eli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.