Nevzat Ceylan: "27 Aralık 1919 Ülkemiz ve Başkent Ankara İçin Milattır." - Son Dakika
Güncel

Nevzat Ceylan: "27 Aralık 1919 Ülkemiz ve Başkent Ankara İçin Milattır."

Nevzat Ceylan: "27 Aralık 1919 Ülkemiz ve Başkent Ankara İçin Milattır."

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan'ın 27 Aralık 1919 tarihinde Mustafa Kemal'in Ankara'ya gelişi dolayısıyla açıklama yaptı.

27.12.2013 09:38

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat CEYLAN' ın Açıklaması

27 Aralık 1919 tarihinde Mustafa Kemal'in Ankara'ya gelişi ülkemizin emperyalizmden kurtuluşunun miladı olmuştur. Atatürk'ün Dikmen sırtlarında Ankara Seğmenleri ve binlerce kişiden oluşan Anadolu halkı tarafından coşkuyla karşılanması kurtuluşun fitilini ateşlemiştir.

Atatürk'e bağrını açan Anadolu insanının desteği ile Ankara'da kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Kurtuluş Savaşını yönetmiş, milli bağımsızlığımıza önderlik etmiş ve tüm mazlum milletlere örnek olmuştur.

Başkent Ankara Meclisi olarak seçtiğimiz logomuzda; tarihte kurulan 16 Türk Devletini temsilen 16 yıldız ve ortasında Ankara'daki ilk meclis binası bulunmaktadır.

Bu bina ilk meclise ev sahipliği yaptığı gibi kurtuluş savaşının yönetildiği yer olmuş, Mustafa Kemal'e Ankara hemşehriliği beratını vermiş, Ankara'nın Başkent olmasının kararını almış ve Cumhuriyetimiz bu binada kurulmuştur. Böylece tarihten aldığı başkentlilik tecrübeleriyle kadim Ankara şehri Başkentlilik ile taçlanarak yeniden küllerinden doğmuştur.

Fakat Ankara, özellikle Atatürk'ün aramızdan ayrılmasından sonra sahipsiz ve ilgisiz kalmıştır.
Anadolu'dan gelen büyük göçlerle nüfusu 5 milyonu aşan Başkent Ankara'ya gelip yerleşenler; haklı olarak önce ata topraklarına sahip çıktıkları ve yaşadıkları kenti görmedikleri gibi içselleştiremedikleri için de Başkent Ankara tam bir sahipsizlikle karşı karşıyadır.

Yaşadıkları başkente siyasetçiler ve bürokratlarda yeterince sahip çıkmamaktadırlar.

Başkente sahip çıkılmasını sağlamak için kurduğumuz "Başkent Ankara Meclisi" kurucular kurulunda otuza yakın Anadolu'nun her yöresinin illerinin Hemşehri Dernekleri Federasyonları ile yetmişten fazla sivil toplum kuruluşu ve akil kanaat önderleri bulunmaktadır. Böylece Başkent'e sahip çıkarak "Başkent Hemşehriliği Bilincini" geliştirmek istiyoruz.

"Başkentlilik Bilincinin" gelişmesi için 27 Aralık tarihini önemsiyor ve Ankara'yı haklı olarak Başkent ile taçlandıran Büyük Atatürk'ü saygı ile anıyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Nevzat Ceylan: '27 Aralık 1919 Ülkemiz ve Başkent Ankara İçin Milattır.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement