Niğde Prof. Dr. Karatay: Herkes Benden Korkuyor - Son Dakika
Güncel

Niğde Prof. Dr. Karatay: Herkes Benden Korkuyor

Prof. Dr. Karatay: Herkes benden korkuyorİNSAN sağlığı ve beslenme konularında yaptığınız tavsiyeleri zaman zaman tartışma konusu haline gelen Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı etkinlikte kendisini için 'Hocam televizyonda çok büyük görünüyorsunuz' diyen vatandaşa, "Ben ufak tefek bir insanım.

14.10.2017 13:57

Prof. Dr. Karatay: Herkes benden korkuyor

İNSAN sağlığı ve beslenme konularında yaptığınız tavsiyeleri zaman zaman tartışma konusu haline gelen Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı etkinlikte kendisini için 'Hocam televizyonda çok büyük görünüyorsunuz' diyen vatandaşa, "Ben ufak tefek bir insanım. Ama herkes benden korkuyor" dedi.

Türkiye'de önemli lahana üretim merkezlerinden olan Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kaynarca Köyü'nde düzenlenen 'Bor Kaynarca Köyü 1. Lahana Festivali'ne Prof. Dr. Canan Karatay da katıldı. Bor Belediyesi ve Lahana Birliği tarafından Kaynarca İlkokulu'nda gerçekleştirilen organizasyonda lahana sarması yarışması düzenlendi ve öğrencileri tarafından çeşitli gösteriler yapıldı.

LAHANA TURŞUSU KARSERİ ÖNLER

Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Canan Karatay, lahana tarlasını gezdi, lahananın faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Karatay, "Hastalanmamak için kış ayında ne yapalım aşı mı yapalım? diye soruyorlar. Kış ayında lahananın çorbasını için, turşusunu yapın, tüketin. O zaman hastalanmazsınız. Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden birisidir. Kanser olmanızı önleri, kalp hastası olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekeri düzenler, Alzheimer'ı önler. Doğal prebiotiktir. Bağırsaktaki dost bakterileri besler. Turşusu da çok çok önemlidir. Bütün sağlığımız bağırsaklarda yaşar, bağırsağı besler" dedi. Doğal sirke ile yapılan lahana turşusunun da vücuda çok katkısı olduğunu ifade eden Karatay, "Ev sirkesiyle doğal turşu yapın. Mikropları öldürür, bağırsaklardaki mikropları öldürür, virüsleri, bakterileri, toksinleri atar. Bütün özelliği ise kanseri önler. Dünyanın en önemli sağlıklı yiyeceğidir. Lahana te başına çiğ yendiği zaman prebiotiktir "diye konuştu.

ÇOK BÜYÜK GÖRÜNÜYOSUNUZ

Bu sırada bir lahana üreticisi Karatay'a, "Hocam sizin için televizyonda çok büyük görünüyor" diyorlar demesi üzerine Karatay şunları söyledi:

"Televizyonda herkes büyük görünür koca koca ekranda. Ben ufak tefek bir insanım. Ama herkes benden korkuyor. Konuşacak da ne diyecek diye ödleri kopuyor."

Festival, çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Niğde Prof. Dr. Karatay: Herkes Benden Korkuyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde Prof. Dr. Karatay: Herkes Benden Korkuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement