Niğde'ye Yeraltı Soğuk Hava Deposu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Niğde'ye Yeraltı Soğuk Hava Deposu

Niğde\'ye Yeraltı Soğuk Hava Deposu
26.11.2016 03:20

Niğde'ye yeraltı soğuk hava deposuNİĞDE'de yapımı tamamlanan yer altı soğuk hava depoları, ürünlerin düşük maliyetle 6 ay süreyle muhafaza edilebilmesi sayesinde üreticileri memnun etti.

Niğde'ye yeraltı soğuk hava deposu

NİĞDE'de yapımı tamamlanan yer altı soğuk hava depoları, ürünlerin düşük maliyetle 6 ay süreyle muhafaza edilebilmesi sayesinde üreticileri memnun etti.

Niğde- Kayseri karayolunun Aktaş mevkisinde İl Özel İdaresine ait 131 bin metrekarelik alanda yerin metrelerce altına yapılan ve 100 bin ton ürün saklama kapasitesine sahip kayadan oyma 16 yer altı soğuk hava deposundan 2'si hizmete girdi.

İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, yapımı tamamlanan depoların önünde yaptığı açıklamada, depoların, İl Özel İdaresi tarafından yıllık 180 bin lira karşılığında bir firmaya kiralandığını söyledi. Depoların, betonarme depolara göre inşaat ve enerji maliyeti avantajı sağladığını dile getiren Küçüktuna, "Betonarme deponun 3'te birine mal oluyor. Tesisimizdeki stabil sıcaklık 8-10 derece arasında. Elma, patates ve narenciye için gayet uygun bir sıcaklık. Betonarme soğuk hava deposundaki soğutma maliyeti yıllık 400 bin lira civarında. 7 bin ton kapasiteli 2 deponun sadece aydınlatma maliyeti var ve yıllık 10 bin lira civarında"dedi.

Soğuk hava deposunu kiralayan firmanın sorumlusu Dr. Şaban Karaat ise depoların kullanımının pratik ve maliyetinin düşük olduğunu, üreticiyi fazlasıyla memnun ettiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde'ye Yeraltı Soğuk Hava Deposu - Son Dakika


Advertisement