Nikah'ta 'Evet' Duyulmadı - Son Dakika
Güncel

Nikah'ta 'Evet' Duyulmadı

Nikah\'ta \'Evet\' Duyulmadı

Deniz Baykal'ın Nikah Şahitliğini Yaptığı Gelin ve Damat: 'Evet' Değil 'Kabul Ediyorum' Dedi.

09.08.2010 11:19

Anayasa değişikliği gündemi, CHP'li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın oğlu Ediz Tatı ve Vildan Sever'in düğün törenine de sıçradı. CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da şahit olarak katıldığı nikahta çiftler 'evet' yerine 'kabul ediyorum' dedi.

İzmir'deki temaslarını tamamlayan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 4 günlük İzmir turunun son gününde Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın oğlu Ediz'in nikah törenine katıldı. Ediz Tatı ve Vildan Sever çiftinin mutlu gününe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte şahitlik eden Baykal, siyasi mesajlar da verdi. Düğüne Sav ekibine yakınlığıyla bilinen yeni İzmir il yönetiminden kimsenin katılmaması dikkat çekti. Bunun dışında düğün törenine CHP Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Bülent Baratalı, Ahmet Ersin, Mehmet Sevigen, Savcı Sayan, Canan Arıtman, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, eski ve yeni parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

'EVET' DEĞİL 'KABUL EDİYORUM'

Nikahta gelin ve damadın evlilik yoluna 'evet' sözüyle değil 'kabul ediyorum' sözüyle girmesi dikkat çekerken Baykal, yeni çiftin 'baskı altında kalmadan kabul ediyorum' dediklerini belirtti. Bu sözleriyle yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna işaret eden Baykal, "Son günlerin siyasi konusu olan referandum var. Onlar da nikahta hayır diyemeyeceklerine göre evet demek zorundalar. Evet, yerine de kabul ediyorum ifadesini kullandı. Konu yanlış anlaşılmasın, sadece evlenmeye 'evet' dediler. Çifti bu mutlu günlerinde en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

'TATI SADECE SİYASET ARKADAŞIM DEĞİL'

Siyasetin insani duygular önüne geçmemesi gerektiğini vurgulayan Baykal, "Bu iki insanın hayatlarının çok önemli bir aşamasında yanlarında olmaktan dolayı çok mutluyum. Hayatlarında yeni döneme açılan iki kardeşime mutluluklar dilerim. Bir yastıkta kocayarak toplumu yüceltecek işlere imza atsınlar. Siyaset toplumun bir parçasıdır. Ercan Tatı ile sadece aynı siyasi partiye mensup olduğumuz için bu düğüne gelmedim. Neden, sadece siyaset arkadaşlığı değildir. Bizim siyasetçiler olarak insani, vicdani görevlerimiz vardır. Birbirimizin iyi günde kötü günde yanlarında olmak zorundayız. Siyasette çatışmalar ve çekişmeler mutlaka olur. Siyasetin insani boyutları da vardır. Hiçbirimizin bu durumdan vazgeçmeye hakkı da yoktur. Birbirimize destek olmamız gerekiyor. İyi ki, bu düğüne gelmişim. İnsanlık görevimi yerine getiriyorum" diye konuştu.

TATI'DAN BAYKAL'A ÖVGÜ

Oğlunun nikahını kendisi kıyan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise, "Düğünümüze İzmir'in büyük başkanı Aziz Kocaoğlu ve Türkiye Cumhuriyeti'nde laikliğin ve cumhuriyetin tek başına, tek beyniyle savunuculuğunu yapan genel başkanım Deniz Baykal geldi. Bizi yalnız bırakmadılar" diye konuştu. Tatı ayrıca, laik Türkiye'yi daha üst seviyelere çıkaracak torunlar istediğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nikah'ta 'Evet' Duyulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement